BMW 1-serie Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2614 resultaten

Tweedehands BMW 1 serie

Om voet aan de grond te krijgen in het compacte segment, lanceerde BMW in 2004 de BMW 1-serie als opvolger van de onsuccesvolle 3-serie Compact. De auto was leverbaar als 5-deurs hatchback en (vanaf 2007) een 3-deurs hatchback, een coupé en een cabriolet. Inmiddels is de tweede generatie 1-serie op de markt, die alleen als 3- en 5-deurs hatchback leverbaar is; de cabrio- en coupéversie zijn onder de eigen modelnaam 2-serie verder gegaan. Uniek aan de 1-serie is dat het de enige auto in zijn klasse is met achterwielaandrijving, geheel volgens de merkfilosofie van BMW, net als de ruime keuze aan vier- en zescilinder benzinemotoren en krachtige diesels. Populair als hij is in de zakelijke markt, is de BMW 1-serie occasion zeer gewild en veel aangeboden op de automarkt.

BMW 1 serie

Wat de 1-serie het meest onderscheidt van zijn rivalen is zijn sportieve inborst; dankzij de achterwielaandrijving is zijn rijgedrag verreweg het meest dynamisch in zijn klasse, terwijl de motoren ook bij een sportief rijgedrag zuinig zijn. Nadeel van de lay-out is dat de beenruimte achterin gering is vergeleken met de concurrentie, evenals de bagageruimte. Vroege modellen uit de eerste generatie vallen qua afwerking behoorlijk tegen. Omdat de 1-serie al af fabriek geen goedkope auto is en ook als occasion een zeer populaire BMW is, is de auto een relatief dure keuze. Het loont om vooraf te bepalen welk motortype en uitrustingsniveau je voorkeur hebben. Vervolgens is het zaak te waken voor al te sportief bereden exemplaren (check onder meer remschijven- en blokken) en auto?s met een incomplete onderhoudshistorie.
Concurrenten zijn de Mercedes-Benz A-klasse, Audi A3, Volvo C30, Lexus CT 200h en duurdere edities van de Volkswagen Golf.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.