NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

BMW 1 Serie Occasions

1.998 occasions gevonden

De BMW 1-serie is een compacte middenklasser uit Duitsland, die al sinds 2004 op de markt is. De relatief kleine 1-serie was de eerste echte hatchback van BMW en gold eigenlijk als de opvolger van de BMW 3-serie compact. Het is een vrij luxe, comfortabele hatchback die in het segment vergelijkbaar is met de Audi A3 en de Mercedes A klasse. Ook dit zijn hatchbacks van merken die eigenlijk wat meer bekend staan om hun statige zakensedans, maar die dezelfde bouwkwaliteit hebben losgelaten op kleinere auto's. BMW 1-serie occasions doen het goed op de markt en zijn dan ook ruim voorhanden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 4.236 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW 1-serie review

BMW 1 Serie E87/E88


De E87 was de eerste 1 Serie en de eerste poging van BMW om in het segment van de Volkswagen Golf potten te breken De hatchback met drie of vijf deuren zag in 2004 het levenslicht en werd in 2011 opgevolgd In tegenstelling tot zijn opvolgers, werd deze ook als 1 Serie coupé en cabriolet (E88) geleverd tot 2014 Bovendien is de E87 als enige 1 Serie niet met de twin-turbo zescilinder geleverd; de 130i is de sterkste hatchback uit deze serie Wel vind je de coupé en cabriolet als 135i Motoren beginnen zowel op benzine als diesel met 115 pk De sterkste diesel heeft 204 pk, terwijl de sterkste benzinemotor 265 pk heeft Ga je voor de E88 135i, dan krijg je 306 pk Absoluut topmodel is de E88 1M (niet te verwarren met de roemruchte M1 van weleer) met 340 pk

+ In zijn segment is de 1 Serie de enige sportieve achterwielaandrijver.
+ Eindelijk was er een echte BMW met bruikbare afmetingen voor in de stad.
+ De coupé en cabriolet zijn een stuk betaalbaarder dan de gelijktijdige tweedeurs 3 Series.

- Het veercomfort laat, zeker voor een BMW, te wensen over.
- De E87/E88-generatie van de 1 Serie mist wat verfijning.
- Het is niet de meest praktische auto in zijn klasse.

BMW 1 Serie F20/F21


In 2011 introduceerde BMW een nieuwe 1 Serie; de F20 (vijfdeurs) en F21 (driedeurs) Hij kreeg een ingrijpend gewijzigd uiterlijk en was verder verfijnd ten opzichte van zijn voorganger De liefhebber van de geblazen zescilinder kon deze voortaan in een koets met grote achterklep bestellen – eerst als M135i met 306 pk en vanaf half 2016 als M140i met 340 pk De ongeblazen zescilinder kwam te vervallen Tijdens de F20/F21 liepen de E88 coupé en cabriolet nog een tijdje door Vlak voor de ingrijpende facelift van de F20/F21 (het leek wel een geheel nieuw model) in 2015 werden een nieuwe coupé en later ook cabriolet gepresenteerd Vanaf dat moment gingen deze als 2 Serie door het leven De 1M verviel voor de 1 Serie; de M2 volgde hem op in 2016 In 2019 viel het doek voor de F20/F21 en daarmee ook voor de driedeurs 1 Serie

+ Waar vind je nog dik 300 pk en achterwielaandrijving in een hatchback?
+ Hij is een stuk praktischer dan zijn voorganger en heeft meer bagageruimte.
+ Ten opzichte van zijn voorganger is hij flink verbeterd en meer verfijnd.

- De pre-facelift F20/F21 is zeker niet de mooiste 1 Serie ooit gemaakt.
- Deze generatie was niet geheel storingsvrij.
- Vooral het model na de facelift is populair en daardoor prijzig.

BMW 1 Serie F40


Voor de BMW-adepten was de F40 1 Serie even slikken BMW stapte in 2019 met dit model af van achterwielaandrijving voor zijn kleinste telg Ook had je met de F40 altijd vijf deuren Bovendien kreeg het topmodel – dat weer M135i ging heten – 306 pk, vier cilinders en standaard vierwielaandrijving Laatstgenoemde was een optie op zijn voorganger Uiteraard is de buitenkant flink anders en het interieur strakgetrokken Daarin vind je nu standaard een digitale cockpit De instappers op benzine en diesel leveren nog steeds evenveel kracht, maar zijn een stuk zuiniger De aan deze auto verwante 2 Serie volgde in 2020 aanvankelijk als (eveneens voorwielaangedreven) Gran Coupé, een vierdeursmodel dat we ook in hogere series tegenkomen Een jaar later kwam de tweedeurs 2 Serie Die mocht zijn achterwielaandrijving behouden

+ Hij is praktischer en meer
+ De techniek en bediening zijn volledig up to date.
+ Ondanks ‘economische’ keuzes rijdt het nog steeds fantastisch.

- RIP achterwielaandrijving; je krijgt alleen nog voor- of vierwielaandrijving.
- Ze gaan als warme broodjes en dat zie je aan de occasionprijzen.
- Ook het topmodel is vanaf nu een vierpitter.

BMW 1 Serie review


Net als iedere andere BMW, kies je een 1 Serie net iets meer met je hart. Het is nooit de meest praktische auto in zijn klasse, maar daar krijg je een hoge funfactor voor terug.

Rijgedrag BMW 1 Serie


De achterwielaandrijving kon op slecht wegdek van de BMW 1 Serie soms een handvol maken. Toch merk je daar in het dagelijks verkeer weinig van. Je mag van deze auto verwachten dat hij eerder sportief dan comfortabel aanvoelt, al is hij niet ‘storend’ stug. De harde randjes zijn bij de F20 BMW 1 Serie wat bijgeslepen ten behoeve van het comfort. De F40 is met zijn standaard aandrijving op de voorwielen de grootste allemansvriend.

Betrouwbaarheid BMW 1 Serie


De E87 BMW 1 Serie staat te boek als zeer betrouwbaar. Uiteraard geldt wel als voorwaarde, dat het onderhoud tijdig en volgens het boekje is uitgevoerd, maar dat is in principe bij iedere auto zo. Bij de F20/F21-generatie zijn interieurlekkage, olieverbruik van de 1.6-liter turbomotoren en een te losse distributieketting genoemde zaken om op te letten bij een proefrit. De F40 BMW 1 Serie scoort weer als vanouds hoog op betrouwbaarheid.

Kosten BMW 1 Serie


Je kiest een BMW 1 Serie met je hart, niet om te besparen. Toch valt het mee met de kosten. Onderhoud is bijvoorbeeld ongeveer even duur als bij publiekslieveling Volkswagen Golf. Wegenbelasting, verzekering en afschrijving zullen wat hoger zijn, maar in verbruik ben je weer relatief voordelig uit.