NL aanbod

EU aanbod

BMW 2 Serie Active Tourer Occasions

753 occasions gevonden

Een BMW 2 Serie Active Tourer occasion is een compacte MPV die sinds 2014 op de markt is. Het model brak destijds met een traditie, doordat BMW besloot om hem in de basis voorwielaandrijving te geven. Het Duitse merk staat bekend om zijn achterwielaandrijving, maar een BMW 2 Serie Active Tourer occasion is een echte gezinsauto, waarbij sportieve rijeigenschappen minder zwaar wegen. De 2 Serie Active Tourer kreeg in 2021 een facelift, waarbij zowel onderhuids als aan de styling het nodige is gewijzigd. BMW 2 Serie Active Tourer occasions zijn gemaakt om direct te concurreren met de Mercedes-Benz B-klasse.

Lees meer over BMW 2-Serie Active Tourer onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW 2 Serie Active Tourer: anders dan andere

Sinds jaar en dag is BMW het merk dat al zijn modellen van achterwielaandrijving heeft voorzien. Dit zorgt voor een sportief karakter en dit is iets waarmee het Beierse merk zich altijd heeft kunnen onderscheiden van menig concurrent. Echter, bij een MPV valt deze aandrijving enigszins uit de toon. MPV’s zijn niet gemaakt om sportief mee te rijden, maar juist om een gezin zo comfortabel en veilig mogelijk mee te vervoeren. En dat is precies wat de voorwielaangedreven (en optioneel vierwielaangedreven) BMW 2 Serie Active Tourer occasion doet. Alle klasse van BMW in een onvervalste people carrier.

Motorenaanbod BMW 2 Serie Active Tourer


Wie zoekt naar BMW 2 Serie Active Tourer occasions, zal zien dat het model een redelijk breed motorenaanbod heeft. Ze zijn te vinden in diesel- en benzinevarianten, waarbij de 1.5 in beide gevallen de instapper is. Ook is er een plug-in hybride model te vinden dat beschikt over een benzinemotor die ondersteund wordt door een elektromotor. Wie zoekt naar een extra krachtige variant van de 2 Serie Active Tourer, zal teleurgesteld worden: BMW heeft van dit model geen M-versie gemaakt. De M-sport variant heeft wel de styling, maar niet het vermogen van een M.

Toename in hybride BMW 2 Serie Active Tourer


Volledig elektrisch zijn ze niet beschikbaar, maar BMW 2 Serie Active Tourer occasions zijn steeds vaker als hybride te vinden. En dat aanbod gaat alleen maar toenemen, omdat BMW sinds 2022 meerdere hybride motoren in het assortiment heeft opgenomen. Dit betekent dat hybride rijden in deze BMW steeds gewoner zal worden en dat het aanbod benzine- en dieselmodellen flink aangevuld zal worden.

BMW 2 Serie Active Tourer niet ruim genoeg?


Hoewel een BMW 2 Serie Active Tourer voldoende ruimte biedt voor het vervoeren van een gemiddeld gezin en hun bagage, kan het zijn dat je wat meer nodig hebt. Voor die kopers is er de BMW 2 Serie Gran Tourer, een verlengde versie van de Active Tourer met een extra rij stoelen. Deze extra rij zorgt ervoor dat je meer passagiers kunt meenemen en is dus bij uitstek geschikt voor grote gezinnen – of voor bestuurders die regelmatig een groep mensen moet meenemen. 

Prijs tweedehands BMW 2 Serie Active Tourer


BMW 2 Serie Active Tourer occasions bevinden zich in een luxe segment. Luxer dan bijvoorbeeld de Renault Scénic die vergelijkbare afmetingen heeft, maar simpelweg minder compleet is afgewerkt. Het feit dat de Active Tourer zich in dit segment begeeft, is te merken aan de prijs. Die is hoger dan die van veel Franse of Japanse concurrenten, maar tegelijk erg vergelijkbaar met de directe competitie, zoals de eerder genoemde Mercedes-Benz B-klasse. Met een BMW 2 Serie Active Tourer krijg je een MPV die comfort hoog in het vaandel heeft staan en waarin je gemakkelijk lange afstanden kunt afleggen.