Porsche 911 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1059 resultaten

Tweedehands Porsche 911

De Porsche 911 is een achter- of vierwielaangedreven sportwagen. Het model kwam in 1964 op de markt en groeide in de daaropvolgende decennia uit tot de belangrijkste Porsche en een van de meest iconische sportwagens ter wereld. De 911 is sinds 2012 bezig aan zijn zevende generatie.

De 911 werd door Porsche ontwikkeld als opvolger van de succesvolle 356. In 1963 werd de nieuweling voor het eerst aan het publiek getoond. De auto had een luchtgekoelde 2.0 zescilinder boxermotor achterin. Sindsdien werd elk model, elke generatie beter, krachtiger en dus sneller dan zijn voorganger. Van elke 911-serie werden bovendien talloze varianten op de markt gebracht, en de circuitversies van het model behoren tot de meest succesvolle racewagens in de autosportgeschiedenis. De 911 groeide uit tot een auto die voor velen bijna synoniem is met de term sportwagen.

Porsche-fans duiden elke generatie 911 aan met de interne modelcode van Porsche, waarmee de verschillende modelreeksen uit elkaar kunnen worden gehouden De eerste generatie heet gewoon 911 (of, bij de échte kenners, model F). Hij is geleverd met een 2.2, 2.4 en 2.7 zescilinder, waarvan de 2.7 RS anno nu de meest populaire versie is. Deze eerste 911 was er alleen als coupé. In 1974 verscheen generatie twee, ook G-model genoemd. Dit model werd eerst geleverd met de 2,7-litermotor, maar daarna met een 3,0-liter en vanaf 1984 als Carrera met 3.2 zescilinder. Er was ook een turboversie (ook bekend als de 930) en een RS 3.0 (RS staat voor Rennsport – autoracen). Deze 911’s waren lichtgewicht modellen met extra veel motorvermogen. Het G-model was er als coupé, de Targa en cabriolet.

Generatie drie was de 964 uit 1989, die in principe dezelfde carrosserie had als zijn voorganger, maar technisch sterk verbeterd was. Nu met een 3.6 zescilinder, maar ook met een 3.3 en 3.6 turbo en als RS-versie met 3.8 liter. Het was de eerste 911 die met vierwielaandrijving leverbaar was, als Carrera 4. Generatie vier volgde in 1993: de 993. Het was de laatste luchtgekoelde Porsche. De 993 was leverbaar als coupé, cabriolet en Targa. Porsche introduceerde ook S-modellen (2S en 4S) die de bredere carrosserie van de turboversie hadden.

De 996, generatie vijf, die in 1998 werd gelanceerd, was de eerste Porsche met watergekoelde zescilinder. Dit model werd door puristen als te weinig sportief gezien, vooral omdat hij meer op comfort was afgestemd dan zijn voorgangers. Er kwam veel kritiek op het design. Ook van dit model verschenen er allerlei versies, zoals de spectaculaire Turbo en GT3 RS. In 2004 volgde de zesde generatie, de 997. Die had een design dat meer teruggreep op zijn sportievere voorgangers, en was ook ruiger dan zijn directe voorganger. De zevende en huidige generatie, de 991, volgde in 2012. Hij is als vanouds leverbaar in tal van versies, met motoren van 370 tot 580 pk (als Turbo S), met automaat of handgeschakeld. De 991 is scherper van snit en breder dan de 997 en is niet alleen extreem snel en sportief, maar ook luxueus. Er zijn ook weer een cabrioversie en een Targa.

De Porsche 911

Porsches van alle generaties en van vrijwel elke uitvoering zijn en blijven erg gewild; weinig auto’s hebben zo’n lage afschrijving als deze. Sommige modellen, klassieke of moderne, zijn natuurlijk populairder, zoals de brute RS-modellen of de Turbovarianten. Porsches zijn er als luxe sportwagens of als extreme straatracers. Ben je in de markt voor een 911, laat je dan voorlichten door kenners, of graaf eens diep op internet: er zijn enorm veel uitvoeringen en motorvarianten. Geen enkele 911 is goedkoop te krijgen en al helemaal niet een koopje om mee te rijden of te laten onderhouden. Het is immers een raspaardje. Het occasionaanbod van de 911 op GasPedaal.nl is ruim en omvat vele generaties van de iconische Porsche. Het is essentieel om bij een auto van je smaak de onderhoudsgeschiedenis goed te checken, en eventueel een specialist naar de auto te laten kijken. Vergeet ook de concurrentie niet. Van de 911 (in zijn verschillende gedaanten) bestaat die bijvoorbeeld uit de BMW M4, Nissan GT-R, Corvette, Jaguar F-type, Mercedes-Benz AMG GT of de eerdere SLS AMG, Lotus Evora, Ferrari 458 Italia, McLaren MP4-12C of Audi R8.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.