NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Porsche Cayenne Occasions

667 occasions gevonden

De Porsche Cayenne is een grote, robuuste SUV van Porsche, die sinds 2003 verkrijgbaar is en een heel nieuwe markt aanboorde voor het Duitse merk. Voor die tijd bouwde Porsche alleen maar sportwagens, zoals de iconische Porsche 911, maar met een grote SUV was het merk zijn tijd ver vooruit. Inmiddels hebben andere sportieve merken, zoals Aston Martin en zelfs Lamborghini, ook een dergelijke auto in het assortiment. De Porsche Cayenne is een vijfdeurs SUV, die meer dan genoeg ruimte biedt voor vijf volwassenen en behoorlijk wat bagage. De auto is goed gebouwd en luxe ingericht, wat de Porsche Cayenne prijs behoorlijk omhoog kan stuwen, zeker als je zoekt naar een nieuwer model.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.263 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Porsche Cayenne review

Porsche Cayenne 9PA


In een tijd dat SUV’s nog met argusogen bekeken worden, lanceert Porsche de 9PA-generatie van de Cayenne. Hij neemt het op tegen de Mercedes-Benz ML-klasse, Lexus RX en BMW X5. Die eerste is dan al vier jaar op de markt, waarvan twee als alleenheerser. De Cayenne is op het asfalt, zeker als 450 pk sterke Turbo, deze concurrenten de baas. Hij komt er daarnaast als basismodel (250 pk), S (340 pk) en in 2006 als Turbo S (521 pk). Het daaropvolgende jaar komt de facelift inclusief vermogensupgrade. De vermogens van de basis, S, Turbo en Turbo S zijn nu respectievelijk 290, 385, 500 en 550 pk. Ook komt er een GTS met 405 pk. Maar verreweg de opvallendste nieuwkomer is de allereerste diesel in de geschiedenis van het merk. Hij is goed voor 240 pk en een flinke dosis controverse. Ook grappig: deze SUV kon je nog met handbak krijgen.

+ De soepele motoren en het fijne weggedrag zijn nog steeds van hoog niveau.
+ Dit is een goedkope manier om te kunnen zeggen dat je een Porsche bezit.
+ Door zijn forse maten is het een behoorlijk praktische auto.

- Welbeschouwd kun je dit geen mooie auto noemen.
- Het lijkt een goede deal, maar de goedkope exemplaren hebben veel liefde nodig.
- Verkijk je niet op de (hoge) gebruikskosten.

Porsche Cayenne 92A


De Porsche Cayenne is een hit en dus krijgt het model een opvolger. Die komt in 2010 in de vorm van de 92A-generatie. De SUV-koorts raast inmiddels als een ware pandemie door autoland. Opnieuw zijn er een basismodel (300 pk), S (400 pk), GTS (420 pk), Turbo (500 pk), Turbo S (550 pk) en Diesel (240 pk). Nieuwkomers zijn er ook. Dieselaars krijgen een sterkere Diesel S met 382 pk en er is opnieuw een primeur: een hybride met 380 pk! De basis-Cayenne wordt in 2014 tot aan de facelift nog als Platinum Edition geleverd met allerhande extra’s. De facelift doet vooral de achterzijde goed en zorgt voor tientallen pk’s extra voor alle modellen behalve de Diesel S. Die krijgt er 3 pk bij. De hybride kan voortaan aan de stekker en krijgt zodoende een A-label. Wil je de 92A Porsche Cayenne met handbak hebben? Zoek dan een vroeg basismodel.

+ Uiterlijk is deze 92A Cayenne een enorme sprong voorwaarts.
+ Er is zowaar een (op papier) zuinige plug-inhybride.
+ Dankzij de Diesel S is er een sportieve keuze voor veelrijders.

- Ten opzichte van zijn opvolger oogt deze Cayenne gedateerd.
- Hij schrijft, net als zijn voorganger en opvolger, flink af (voor een Porsche).
- Voor de echte Porsche-beleving moet je niet bij deze Cayenne zijn.

Porsche Cayenne 9YA / 9YB


Toen we eenmaal gewend waren aan de SUV, kwam BMW met de SUV-coupé – de X6. Hij werd aanvankelijk uitgelachen, maar al snel kopieerden alle automerken het concept. Zo ook Porsche voor de 9YA/9YB-generatie van de Cayenne. In 2019 kwam deze Cayenne Coupé (modelcode 9Y3) op de markt, twee jaar na de ‘gewone’ versie (modelcode 9Y0). Motorisch is er geen verschil, behalve dat de Coupé er ook als 640 pk sterke Turbo GT is. De Diesel (S) vervalt en er komt voor beide carrosserieën een tweede hybride: de 680 pk sterke Turbo S E-Hybrid. Deze biedt 130 pk meer dan de Turbo én is goedkoper dankzij de lagere BPM die bij zijn A-label hoort! Ook de basis, S, GTS en E-Hybrid krijgen er vermogen bij en hebben respectievelijk 340, 440, 460 en 462 pk. De E-Hybrid zonder turbo heeft eveneens een A-label en is daardoor aanzienlijk goedkoper dan de overige modellen.

+ De Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid is relatief zuinig én bizar snel.
+ De afwerking is zoals je van Porsche mag verwachten: magnifiek.
+ Als Coupé is deze auto, ondanks zijn aflopende daklijn, verrassend ruim achterin.

- Aandrijflijn en onderstel van het basismodel zijn goed, maar niet wereldschokkend.
- De indeling van de cockpit is bij sommige concurrenten beter.
- De elektrische range van de hybrides is niet zaligmakend.

Porsche Cayenne review


De Boxster hielp Porsche uit de ergste problemen, maar de Cayenne heeft het merk daadwerkelijk nieuw leven ingeblazen. Vanaf dag één is de forse SUV een hit en inmiddels is hij de iconische 911 in de verkooplijsten ruimschoots gepasseerd. Moet je, als je op zoek bent naar een luxe SUV, de Porsche Cayenne een kans gunnen? Ontdek het in deze review.

Rijgedrag Porsche Cayenne


Ook al ben je bouwer van sublieme scheurijzers, een performance SUV is – letterlijk – een andere tak van sport. Porsche heeft in de Cayenne alle kennis en ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardige sportauto’s gestopt, en dat merk je. Zeker met de (al dan niet hybride) Turbo’s en (optionele) instelbare luchtvering kent deze SUV geen gelijke. Meer genieten in een praktische auto is zo goed als onmogelijk.

Betrouwbaarheid Porsche Cayenne


Van een Porsche mag je verwachten dat hij betrouwbaar is en dat is bij de Cayenne niet anders. Echter, houd in je achterhoofd dat deze SUV een werkpaard is, waar zijn bekendste stalgenoten vooral liefhebbersobjecten zijn. Let dus extra op tijdig en goed uitgevoerd onderhoud om vervelende verrassingen te voorkomen. 

Kosten Porsche Cayenne


Want die verrassingen kunnen vervelend zijn. Alles aan de Porsche Cayenne is namelijk kwalitatief hoogwaardig en daardoor duur. Dus hoe aantrekkelijk een relatief voordelig tweedehandsje ook kan ogen, bedenk dat de onderhouds- en reparatiekosten nog steeds hoger zijn dan bij andere merken. Ook het verbruik is, zoals bij elke grote, zware auto met dito motor, niet mals. Genieten komt nu eenmaal met een prijs.