Porsche Macan Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
234 resultaten

Tweedehands Porsche Macan

De Porsche Macan is een middenformaat SUV die in 2013 werd geïntroduceerd. Het model is onder de grotere Cayenne gepositioneerd en staat op hetzelfde platform als de Audi Q5. Hij deelt ook veel techniek met zijn concerngenoot.

De Macan wordt geleverd met zowel benzine- als dieselmotoren. In het kader van ‘downsizing’- meer vermogen halen uit kleinere zuinige motoren - levert Porsche de Macan met ingang van 2016 ook met een 2,0-liter viercilinder turbomotor, afkomstig van Audi. Deze versie heeft 252 pk en 370 Nm en is net als zijn sterkere merkgenoten standaard voorzien van een PDK-transmissie. De topsnelheid van dit Macan-model bedraagt 229 km/h. De ‘instap-Macan’ is uiterlijk te herkennen aan zwarte raamlijsten, zwarte remklauwen en een andere uitlaat.

De overige Macans hebben V6-motoren aan boord in verschillende smaakjes. De Macan S heeft een 3,0-liter biturbomotor die 340 pk levert en daarmee een top kan bereiken van 254 km/h. De Macan GTS heeft dezelfde motor met 360 pk (top: 256 km/h), terwijl de Macan Turbo over een 400 pk sterke 3,6-liter V6 biturbomotor beschikt, goed voor een topsnelheid van 266 km/u. De Macan S Diesel is uitgerust met een 3.0-liter turbodieselmotor van 258 pk en haalt daarmee 230 km/u. De dieselversie is uiteraard de zuinige keuze, met gemiddeld 6,2 liter verbruik per 100 km. Tegen een meerprijs kan de Macan uitgerust worden met luchtvering en een adaptief chassis, maar daar moet stevig voor in de buidel worden getast. Alle modellen beschikken over vierwielaandrijving en een sequentiële automaat (PDK, in Porsche-taal) met zeven trappen.

De Porsche Macan

Porsche heeft met de Macan een midsize SUV in het programma met meer dan sportieve eigenschappen. De auto is daarnaast stil, ruim en comfortabel en kan redelijk veel bagage herbergen. Bovendien is hij luxe uitgerust en is hij feilloos afgewerkt. Alle uitvoeringen beschikken over een speciale ‘sportknop, ‘die de Macan scherper laat schakelen, sturen en accelereren. De aanschafprijs is daarentegen uiteraard fors, en Porsche rekent stevige prijzen voor items uit de optielijst. Nadelen die worden genoemd van de Macan zijn de onoverzichtelijke cockpit, de grote draaicirkel en het in alle modellen relatief forse brandstofverbruik. De Macan is nog maar relatief kort op de markt, maar op GasPedaal.nl is toch een interessant aanbod te vinden. Vergelijk de Macan vooral met zijn belangrijkste rivalen, zoals de Mercedes-Benz GLK-klasse, BMW X3, en Audi Q5, SQ5.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.