Porsche Panamera Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
258 resultaten

Tweedehands Porsche Panamera

De Porsche Panamera is een vijfdeurs sportlimousine met achter- of vierwielaandrijving. Het model kwam in 2009 op de markt en is in 2013 gefacelift. In 2016 maakt de tweede generatie van de Panamera zijn debuut.

Porsche ontwikkelde de Panamera als antwoord op een groeiende trend naar sportieve, snelle en luxueuze modellen die gestileerd zijn als vierdeurs coupé. Het is een mix tussen limousine en GT, waarin lange reizen comfortabel en op hoge snelheid kunnen worden afgelegd. In het design zijn veel 911-elementen terug te vinden, maar de auto is wel degelijk een uniek ontwerp.

Porsche heeft de Panamera altijd geleverd in een brede reeks uitvoeringen, met zowel benzine- als dieselmotoren en achter- of vierwielaandrijving. Tot de facelift van 2013 was de basismotor een 3,6-liter V6 met 300 pk, leverbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak of een sequentiële zeventraps automaat. Daarnaast was er de Panamera S met een 400 pk sterke V8, Diezelfde motor met turbo leverde in de GTS-versie 430 pk. In de Panamera Turbo was de V8 goed voor 500 pk en topmodel Turbo S had een vermogen van 550 pk. Vanaf 2011 was deze Panamera er ook met een 250 pk sterke 3.0 V6 dieselmotor. Er was tussen 2011 en 2013 ook een S Hybrid, die naast de 333 pk sterke V6 een een 47 pk sterke elektromotor aan boord had. Alle modellen waren leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een sequentiële automaat met 7 of 8 verzetten.

De Panamera van na de facelift is te herkennen aan subtiele uiterlijke wijzigingen, zoals nieuwe achterlichten en een bredere achterruit. Er werd nu ook een verlengde variant leverbaar, de Executive, met een 15 centimeter langere wielbasis en twee losse stoelen achterin. Bovendien lanceerde Porsche een nieuwe hybride versie, de Panamera S E-Hybrid, een plug-in hybride, die dankzij een 333 pk sterke V6 en een krachtige elektromotor in totaal 416 pk levert en een koppel van 590 newtonmeter genereert.

De huidige Panamera is verder leverbaar met de ongeblazen 3,6-liter V6, nu goed voor 310 pk en een 3,0-liter V6 biturbomotor met 420 pk. Ook zijn er verschillende V8-varianten, voorzien van een 4,8-liter V8 van 440 pk of, in de Turbo en Turbo S-varianten, 520 of 570 pk. Sinds 2015 is de Panamera er niet meer met dieselmotor. Alle versies hebben een sequentiële versnellingsbak met 7 versnellingen. De Turbo en Turbo S zijn standaard vierwielaangedreven, de andere versies zijn zowel met achter- als vierwielaandrijving te krijgen.

De Porsche Panamera

De Panamera is een enorm succes voor Porsche gebleken in een markt waar het merk eerder niet aanwezig was. De Panamera is snel, comfortabel, ruim voor een auto van dit kaliber en tegelijk zuiniger dan je zou denken van een sportwagen van dit formaat. Porsches zijn natuurlijk raspaardjes, dus een koopje is de Panamera niet, terwijl de vaak gepeperde onderhoudskosten even slikken zijn. Daar staat tegenover dat de Panamera, net als alle Porsches, zeer waardevast is. De occasionprijzen laten dit duidelijk zien, want hoewel het occasionaanbod voor een dergelijke exclusieve auto riant is, kom je de term ‘meeneemprijzen’ bij een gebruikte Porsche niet tegen. Op GasPedaal.nl vind je enkele honderden tweedehands Panamera’s, dus een keuze is altijd te maken. Maar vergeet de rivalen niet te bekijken, zoals de BMW 6-serie Gran Turismo, Aston Martin Rapide, Mercedes-Benz CLS-klasse en de Maserati Quattroporte.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.