Porsche Boxster Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
180 resultaten

Tweedehands Porsche Boxster

De Porsche Boxster is een tweepersoons achterwielaangedreven cabriolet met middenmotor. Het model werd in 1996 geïntroduceerd als goedkoper broertje van de legendarische 911. Het was de eerste specifiek als open sportwagen ontwikkelde auto van het merk sinds de Porsche 550 uit 1956. Sinds 2016 is de Boxster bezig aan zijn vierde generatie.

De Boxster was vooral bedoeld om de critici de mond te snoeren die Porsche verweten zijn merkwaarden overboord te gooien met eerdere modellen als de Porsche 928, 924, 944 en 968 – allemaal modellen met de motor voorin, wat een doorn in het oog was van de puristen. Geen van die modellen wist ooit het succes van de 911 te overtreffen en – erger nog – werden ook amper gezien als echte Porsches.

De Boxster werd daarom ontwikkeld volgens 911-recept: de motor kwam weer achterin en was een typische Porsche-blok: een zescilinder boxer (de naam van de auto is een samenvoeging van boxer en roadster). De eerste generatie, intern 986 genoemd, kreeg een 2,5-liter zescilinder boxer van 204 pk. Drie jaar na de introductie van dit model volgde de sterkere Boxster S, uitgerust met een 3,2-litermotor van 252 pk. De gewone Boxster kreeg een 2,7-litermotor met 220 pk.

Na een kleine facelift in 2002 verscheen de tweede generatie Boxster in 2005 op de markt; dit model kreeg de interne modelcode 987. De basis-Boxster had nu 240 pk, de S-variant 280 pk. Een jaar later volgde een sterkere versie van de Boxster S, die nu een 3,4-liter zescilinder kreeg, met 295 pk. Bij een facelift in 2009 werden beide versie weer een stapje sterker: 255 pk en 310 pk. In 2010 verscheen de Boxster Spyder, een lichtgewicht versie met een andere dakconstructie en meer power: 320 pk. Alle varianten waren leverbaar met zowel handbak als een automaat.

De derde generatie Boxster (de 981) verscheen in 2012, met weer wat krachtiger motoren dan zijn voorganger: 265 pk voor de Boxster, 315 pk voor de Boxster S. Daarboven kwam er de Boxster GTS, met een 330 pk sterke zescilinder. In 2015 werd de opvolger alweer geïntroduceerd, waarbij Porsche de naamgeving meteen omgooide. Voortaan heet de tweezitter 718 Boxster; het model is vernoemd naar de 718 uit 1957, een legendarische Porsche racewagen. Veel belangrijker dan dat is dat de 718 Boxster volledig nieuwe viercilinder turbo-boxermotoren kreeg. De basisversie is er met een 2,0-liter met 300 pk, de S-variant haalt uit een 2,5-litermotor 350 pk. Er is ook nog een Boxster Spyder, goed voor 375 pk.

De Porsche Boxster

De Porsche (718) Boxster is een onversneden sportwagen, met alle relevante eigenschappen: krachtig en snel, met een messcherpe besturing en een spectaculair goed weggedrag. De tweezitter is in al zijn verschijningsvormen solide gebouwd en perfect afgewerkt, met een onderstel dat sportief-stevig is, maar de inzittenden niet woest door elkaar schudt. Met handbak én automaat is de Boxster een heerlijke rijdersauto die bergen plezier voor twee biedt, of de kap nu open of dicht is. Nadelen heeft-ie ook: het verbruik is bij sportief doorrijden pittig (hoewel de nieuwe viercilinders op dat gebied aanzienlijk beter scoren) en biedt niet al te best zicht rondom. Op GasPedaal.nl vind je een ruim aanbod aan Boxsters van verschillende generaties en leeftijden, soms tegen onverwacht scherpe prijzen. Een goede check van de onderhoudsgeschiedenis kan in zulke gevallen geen kwaad. Kijk ook eens naar rivalen als de Jaguar F-type, Mercedes-Benz SLK-klasse, BMW Z4 of Audi TT.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.