NL aanbod

EU aanbod

Porsche Boxster Occasions

169 occasions gevonden

De Porsche Boxster is een sportieve, tweepersoons cabriolet, die sinds 1996 door Porsche gebouwd wordt. De auto wordt vaak gezien als het kleine broertje van de legendarische Porsche 911 en komt qua uiterlijk ook behoorlijk overeen met dit bekende model. De Porsche Boxster is inmiddels vier generaties oud, maar is in de basis altijd dezelfde auto gebleven: een tweezits cabriolet met de motor achter de bestuurder.

Lees meer over Porsche Boxster onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 96 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Porsche Boxster is een tweepersoons roadster uit Duitsland

Porsche Boxster occasions zijn uitstekend te verkrijgen, mede dankzij het feit dat het zo?n succesvol model is. Waar de 911 voor veel mensen financieel een brug te ver is, is een Porsche Boxster occasion veel beter betaalbaar. En wie in de auto zit, zal merken dat Porsche ervoor heeft gezorgd dat hier een buitengewoon capabele sportauto is gemaakt, waarin het erg fijn sturen is.

Een Porsche Boxster occasion is een scherp sturende, fijne sportauto

De Porsche Boxster mag dat het kleine broertje van de 911 zijn, dat wil niet zeggen dat Porsche hier een tam model van heeft gemaakt. De Boxster is een zeer strak sturende auto, wiens rijgedrag er zelfs voor heeft gezorgd dat bepaalde 911-eigenaren ervoor kozen om over te stappen. De auto is ook wat lichter dan een 911, waardoor de kleinere motor - die nog altijd tussen de 200 en de 270 pk levert - ook minder gewicht hoeft mee te zeulen. Al met al heb je met een Porsche Boxster occasion een zeer aangename, sportieve auto, die dankzij zijn goede bouwkwaliteit ook lang mee kan gaan en zelfs geschikt is om dagelijks mee te rijden.

Zoals gezegd heeft de Boxster een motor die ruim 200 pk levert. Dit wordt in de vroegere modellen gedaan door een zescilinder motor, terwijl nieuwere auto?s juist een viercilinder met turbo achterin hebben liggen. Welke variant je ook kiest, Porsche Boxster occasions hebben dus een motor die sportief rijden meer dan mogelijk maakt. Wel is het verstandig om bij de aankoop van een Porsche Boxster occasion uit de eerste of tweede generatie naar de motor te kijken en dan specifiek naar de IMS lager. Deze kan kapotgaan, waardoor in een keer de complete motor ploft en je auto volledig onbruikbaar is. Is deze lager vervangen, dan is dit probleem verholpen.

Porsche Boxster kopen? Er is keuze genoeg

Wie kijkt naar het aanbod van Porsche Boxster occasions, zal zien dat er flink wat te kiezen is en dat er ook nog altijd veel modellen van de eerste en tweede generatie beschikbaar zijn. Hoewel ze duidelijk goedkoper zijn dan een 911, zijn de prijzen niet zo laag als bijvoorbeeld bij een Mazda MX-5 of een Fiat Barchetta. Een goede, oude Boxster zal toch al gauw over de 15.000 euro gaan, terwijl een nieuwere variant vrij gemakkelijk meer dan 35.000 euro zal kosten. Zeker niet goedkoop, maar wel bedragen die het rijden in een Porsche een stuk bereikbaarder maken.

Concurrentie voor de Porsche Boxster occasion komt vanuit allerlei hoeken. Een BMW Z4, een Honda S2000, een Jaguar F-type, allemaal tweezits cabrio?s met het nodige vermogen onder de motorkap. De prijzen voor deze modellen zijn vergelijkbaar met die voor de Porsche, maar geen van allen stuurt als een Porsche. Het rijgedrag van Porsche Boxster occasions is ongeëvenaard en onderscheidt deze auto al vanaf het vroegste begin van zijn concurrenten.

Uitvoeringen