Porsche Cayman Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
63 resultaten

Tweedehands Porsche Cayman

De Porsche Cayman is een twee- of driedeurs coupé met achterwielaandrijving. Het model werd in 2005 geïntroduceerd op basis van de tweede generatie van de tweezits cabrio Porsche Boxster (met interne modelcode 987). De Cayman is de coupéversie van de Boxster en heeft dezelfde lay-out als dat model.

De Cayman, bedoeld als model tussen de 911 en de Boxster, maakte zijn debuut als Cayman S. De auto had dezelfde 3,4-liter zescilinder boxer als zijn open broertje, met 295 pk. Een jaar later volgde de basisversie, die dezelfde 2,7-litermotor kreeg als de Boxster. In de Cayman leverde die motor 245 pk. Beide modellen waren leverbaar met zowel een handgeschakelde versnellingsbak als een vijftraps sequentiële automaat.

In 2009 onderging de Cayman een subtiele facelift, waarbij onder meer de kop- en achterlampen werden aangepast. Op technisch gebied veranderde er meer: de Cayman werd sterker. De basisversie kreeg een 2,9-liter zescilinder boxer van 265 pk, terwijl de S dezelfde motor behield, maar nu met 320 pk. Er kwam ook een nieuwe automatische versnellingsbak: een zeventraps sequentiële automaat (PDK). In 2011 volgde de Cayman R, in feite een Cayman S die een afslankkuur kreeg en werd uitgerust met een krachtiger zescilinder. Dankzij een gewichtsbesparing van 55 kilo en 330 pk is deze R een nét iets ruigere sportwagen dan zijn broers.

De tweede generatie van de Cayman kwam in 2013 op de markt. Sindsdien is de gewone Cayman uitgerust met een 2,7-liter 6 cilinder boxermotor met 275 pk. Met die motorisering wordt ook de Black Edition geleverd, met een extra luxe uitvoering die is voorzien voorzien van zwarte lak en talloze zwarte details in het interieur. De Cayman S heeft een 3,4-liter boxermotor met 325 pk. In 2014 volgde de Cayman GTS. Die heeft een 3,4-litermotor van 340 pk. Al deze modellen zijn zowel met handbak als met zeventraps sequentiële automaat leverbaar. Dat geldt niet voor de woeste, in 2015 gelanceerde Cayman GT4, die alleen met handgeschakelde versnellingsbak leverbaar is. De GT4 heeft een 3,8-liter boxer aan boord, goed voor 385 pk. Van de GT4 is er ook de Clubsport-variant, die alleen bestemd is voor circuitgebruik. Hij heeft dezelfde techniek aan boord als de GT4, maar is veel lichter, sterker en nóg heftiger.

De Porsche Cayman

De Porsche Cayman is een pure sportwagen voor liefhebbers van onovertroffen rijkwaliteiten. Hij rijdt en remt geweldig, heeft krachtige en soepele motoren, is betrouwbaar en perfect afgewerkt. Nadelen? De bagageruimte houdt niet over, het verbruik past bij het prestatieniveau en de oudere generatie kan wat lawaaiig zijn bij stevig doorrijden. De onderhoudskosten zijn pittig (wat geldt voor alle Porsches). De Cayman is in verhouding tot de Boxster aanzienlijk minder vaak verkocht, natuurlijk ook omdat het model jaren later dan de cabrio is gelanceerd. Het aanbod van gebruikte exemplaren is dus logischerwijs kleiner. Op GasPedaal.nl staat niettemin een ruim aanbod aan tweedehands Porsches Cayman. Evenals de rivalen, zoals de Audi TT coupé, Lotus Evora of Toyota GT86.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.