MINI Countryman Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1099 resultaten

Tweedehands Mini Countryman

De Mini Countryman is een 5-deurs SUV in compact formaat. De tweedehands Mini Countryman modellen zijn allemaal gemaakt door BMW-group. We hebben het hier dan ook over een nog relatief jong model dat voor het eerst op de markt verscheen in 2010. De onderneming Graz uit Oostenrijk is verantwoordelijk voor de productie van de Mini Countryman. Er zijn veel concurrerende modellen te vinden van de tweedehands Mini Countryman, waaronder bijvoorbeeld de gebruikte Peugeot 4008, de Skoda Yeti, de , de Mitsubishi ASX, de Fiat 500L, de Chevrolet Trax, de Kia Soul en de Toyota Urban Cruiser.

Introductie van de Mini Countryman

De Mini Countryman werd voor het eerst als conceptmodel gezien op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Dit was in 2008 al en het model werd eigenlijk gezien als een mooie voorbode van het nieuwe MINI model. Vervolgens werd de conceptwagen Beachcomber gepresenteerd op de North American International Auto Show. Dit was al in 2010, het jaar waarin de Mini Countryman ook officieel op de markt werd gezet.

De nieuwe modellen van Mini

BMW is tegenwoordig verantwoordelijk voor het brengen van nieuwe Mini modellen, waaronder de Mini Countryman occasions ook vallen. Daarnaast vallen ook de John Cooper Works, de Mini Cooper (S) en de One hieronder en kennen we verder de One D, de Cooper SD en de Cooper D. De zogenaamde D-modellen van Mini zijn voorzien van een dieselmotor van 1,6 of 2,0 liter, welke een prestatievermogen leveren van respectievelijk 90 en 143 pk. De andere modellen zijn benzine uitvoeringen en deze zijn allemaal voorzien van een 1,6 liter motor. Het prestatievermogen van deze uitvoeringen loopt uiteen van minimaal 98 pk tot maximaal 218 pk.

De komst van de Mini Paceman

Er zijn veel overeenkomsten te vinden tussen de tweedehands Mini Countryman en de gebruikte MINI Paceman. Als je de gebruikte Mini Countryman een aantrekkelijk model vindt, maar op zoek bent naar 3-deurs Mini, dan is de tweedehands Mini Paceman de beste optie. Dit is namelijk eigenlijk gewoon een vernieuwde 3-deurs versie van de Mini Countryman. Deze werd twee jaar later op de Mondial de l'Automobile gepresenteerd. Er zijn uiterlijk wel verschillen te vinden tussen de tweedehands Mini Countryman en de gebruikte Paceman. Deze laatste heeft bijvoorbeeld andere achterlichten, een diffuser, meer luchtinlaten aan de voorzijde, uitgeklopte wielkasten en een sterker aflopende daklijn. Daarnaast zijn de sideskirts van de Paceman ook verbreed, waardoor deze er voor velen iets sportiever uitziet dan de Countryman.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.