MINI Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
9420 resultaten

Tweedehands Mini

De allereerste Mini werd gebouwd voor BMC. Dit gebeurde in 1959 en de focus van de Britten lag voornamelijk op het realiseren van een voertuig dat op de eerste plaats erg klein was, maar op de tweede plaats ook ontzettend snel. Een sportauto hoefde het niet per definitie te worden, maar een snelle en kleine auto moest het zeker wel zijn. Zo ontstond de eerste Mini. Een kleine tien jaar later, in 1968, vond er een grote fusie plaats, waarna Mini werd opgenomen door BLMC. Hier behoorde merken toe, zoals bijvoorbeeld , Rover, Daimler en MG. Dit bedrijf werd uiteindelijk in 1975 failliet verklaard, waarna er een doorstart werd gemaakt onder de naam British Leyland Limited. Mini ging vanaf hier naar Austin Rover Group en vervolgens stroomde deze door naar Rover Group.

De komst van BMW

Mini behoorde tot de Rover Group toen deze in 1994 werd overgenomen voor BMW. Al binnen zes jaar wilde BMW alweer van het geheel af, maar er werd wel besloten om Mini als enige merk aan te houden. BMW zag voor Mini een grote toekomst, zeker met de nodige ontwikkelingen aan het model. Mini hoort vandaag de dag nog steeds bij BMW.

De diverse Mini modellen


Vergeleken met de modellen van nu waren de eerste Mini modellen niet erg rijk uitgerust. De modellen werden met kleine motoren uitgevoerd en hadden ook relatief weinig luxe te bieden. Er verschenen modellen met namen zoals Wolseley Hornet, Combi, Riley Eleven en Pick-up. Al snel werd er wel een erg succesvol model op de markt gebracht, namelijk de allereerste , vernoemd naar John Cooper. Het opvolgende model, de MINI Cooper S, overtrof nog het succes van de gewone Mini Cooper.

De New Mini

BMW is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de zogeheten New Mini. Deze Mini is een variant op de ‘oude’ Mini en is aanzienlijk verder ontwikkeld. Niet voor niets wordt hieraan het woordje ‘new’ toegevoegd. BMW heeft het merk door de jaren heen echt nog laten groeien, zeker nadat de New Mini in het leven werd geroepen in het jaar 2001. De nieuwe modellen leveren dan ook meer vermogen en er zijn verschillende modellen beschikbaar, waaronder bijvoorbeeld ook een cabriolet. Daarnaast is de Mini allang niet meer zo ‘mini’ als deze in het verleden geweest is. De modellen zijn aanzienlijk ruimer en bieden een goed zitcomfort voor meerdere passagiers. Dit heeft vooral te maken met de vergroting van de wielbasis die BMW heeft gerealiseerd. Qua afmetingen komt de Mini dan ook aardig overeen met de BMW 1-serie. Uiteraard kan je Mini’s uit vele bouwjaren vinden bij GasPedaal.nl.

Mini

Ben je opzoek naar een compacte en stijlvolle auto? Dan is een Mini occasion echt een goede optie. Met als populairste model de MINI Cooper. Maar ook de modellen Countryman en de Clubman zijn uiterst populair. Het aanbod Mini occasions is altijd groot op Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.