MINI One Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
804 resultaten

Tweedehands Mini One

De Mini One is een Mini, geproduceerd door BMW, die aan uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden is van eerdere Mini modellen. BMW heeft dan ook voor een groot deel vastgehouden aan de uitstraling die door het bedrijf Mini zelf is bepaald. Steeds opnieuw wordt er vanuit deze basis gewerkt aan een nieuw model. In dit geval hebben we het over een instapmodel dat relatief basis is. Zoals gezegd is de tweedehands Mini One aan de buitenkant echt een originele Mini, maar de binnenkant laat heel eerlijk gezegd wel wat te wensen over voor de moderne rijders. Maar wie niet al te veel eisen stelt aan een Mini kan zeker heel goed uit de voeten met een tweedehands Mini One.

Te weinig vermogen voor deze tijd

De tweedehands Mini One is basis en toch hoed uitgerust voor een instapmodel. BMW heeft besloten om het vermogen van deze instapper terug te brengen, en hier wordt de plank toch wel een beetje misgeslagen volgens de echte MINI-kenners. Er blijft namelijk een prestatievermogen van 75 pk over en dit is, zeker voor in deze tijd waarin we veel te maken hebben met echte pk-monsters op de weg, bijzonder weinig. Om aan te geven wat dit betekent; het inhalen van verkeer is niet aan te raden met de Mini One als je hiervoor ‘even snel’ moet invoegen tussen het sneller rijdende verkeer. De auto versnelt gewoon niet snel genoeg, waardoor iedereen achter je waarschijnlijk op de rem moet trappen. Ook een speels wedstrijdje vanaf de stoplichten is niet aan te raden, want deze heb je eigenlijk al verloren voor je eraan begint. De Mini One neemt namelijk veertien seconden de tijd om de 100 kilometer per uur te bereiken. Dit is bijzonder lang voor een moderne auto.

Verder onverminderd goed

Het terugbrengen van de pk’s is niet erg handig van de Duitsers, maar het is dan wel weer een groot pluspunt dat de auto optisch onveranderd is en verder eigenlijk gewoon onverminderd goed is. Het interieur is gelijk aan eerdere modellen, met de speelse tuimelschakelaars en de stationsklokken bij het stuur. Dit zie je bij geen enkel ander merk, en dat maakt Mini ook precies zo populair.

Voor de rustige rijder

De tweedehands Mini One is dus echt geen aanrader voor de snelheidsduivels onder ons, maar de rustige rijders vinden in een gebruikte Mini One wel een fijne auto. Belangrijk om te weten is wel dat de laadruimte vrij beperkt is, namelijk 160 liter.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.