MINI Clubman Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
831 resultaten

Tweedehands Mini Clubman

De Mini Clubman is een model van het merk MINI dat in eerste instantie werd geproduceerd door het merk zelf, en later door BMW. De eerste Mini Clubman werd gemaakt in 1969 en de allerlaatste werd in 1980 geproduceerd. Er zijn meerdere modellen van verschenen. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen gaan voor een Mini Clubman occasion, maar ook voor een Mini Clubman Estate occasion. Daarnaast is er ook de Saloon en de 1275GT. Uiteindelijk werden er ongeveer 600.000 modellen gemaakt van de Mini Clubman. We hebben het dan over ruim 110.000 Mini Clubman 1275GT modellen, ruim 275.000 Mini Clubman Saloon modellen en ruim 197.000 Mini Clubman Estate modellen.

Ander dan de originele Mini

De originele Mini was natuurlijk heel herkenbaar, en is dit eigenlijk nog steeds. De Mini Clubman moest er anders uitzien dan deze originele vorm en werd dan ook uitgerust met een andere voorzijde. Deze was meer rechthoekig van vorm. Daarnaast werd er meer dan tien centimeter lengte aan het model toegevoegd en werden de richtingaanwijzers aangepast. Deze laatste zijn hetzelfde als de richtingaanwijzers die je kan vinden bij de tweedehands Austin Maxi. Hiervan werd het model namelijk overgenomen. De lengte van het model werd vooral ingebracht aan de voorzijde, met als doel om de veiligheid te verbeteren.

De kenmerkende neus van de Mini Clubman

Door de neus van de Mini Clubman langer te maken kon er meer ruimte worden gerealiseerd en werd de zogenaamde kreukelzone vergroot om een betere veiligheid in het verkeer te realiseren. Toch had dit model ook een negatief effect. De luchtweerstand werd namelijk aanzienlijk verhoogd en de uitstraling werd gezien als nogal controversieel. Aan de andere kant was het wel zo dat deze neus perfect binnen de trend paste, want niet veel later volgden er meer modellen met een rechthoekige voorzijde zoals de Mini Clubman laat zien. Deze modellen zijn bijvoorbeeld te vinden onder de tweedehands Volkswagen Golf eerste generatie en de gebruikte Ford Escort tweede generatie.

De nieuwste tweedehands Mini Clubman

De productie van de Mini Clubman werd in 2007 weer opgepakt, waardoor er ook zeker nieuwere Mini Clubman occasions te vinden zijn. Zo verschenen onder meer al de Mini Clubman, de Estate en de Mini Cooper S Clubman. Het nieuwe model is duidelijk meer verwant aan de originele Mini Cooper. Deze tweedehands Mini Clubman modellen zijn te verkrijgen als automaat en met handgeschakelde 6-versnellingsbak. Beide opties zijn terug te vinden in het aanbod van GasPedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.