MINI John Cooper Works Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
218 resultaten

Tweedehands Mini John Cooper Works

De Mini John Cooper Works, ook wel de Mini JCW genoemd, is een sportieve wagen die volledig gebaseerd is op de tweedehands R56 Mini Hatch. John Cooper Works is een Britse onderneming die is opgericht door de zoon van John Cooper, ontwerper van veel Mini modellen, Michael Cooper. De onderneming bestaat sinds 2000 en het begon eigenlijk allemaal met de wens om weer wat ‘origineel Cooper’ in de huidige MINI modellen te leggen. Zo werd er een speciale kit geproduceerd om de MINI Cooper om te toveren in een sportiever model. In 2008 werd er uiteindelijk besloten om een compleet model te maken, de Mini John Cooper Works te maken.

Een mini sportauto

Als we kijken naar de echte sportauto’s, dan hebben deze natuurlijk niet echt een model dat overeenkomt met het design van Mini. Toch, als je een tweedehands Mini John Cooper Works ziet, dan weet je toch dat je met een echte sportauto te maken hebt. Je ziet duidelijk dat het hier om een Mini gaat, en toch krijg je er een heel ander gevoel bij. In de carrosserie zie je dan ook zeker details die aangeven dat deze versie van de Mini aanzienlijk sportiever is dan het reguliere model.

Een twin power turbomotor

Wat is een sportauto zonder sportmotor? De Mini John Cooper Works occasions zijn allemaal voorzien van dezelfde motor. Deze tweedehands Mini’s zijn voorzien van een twin power turbomotor van twee liter en vier cilinders. Je maakt gebruik van zes versnellingen. Er is dan ook veel vermogen in de tweedehands Mini John Cooper Works gelegd. De sportervaring wordt nog versterkt door de aanwezigheid van het responsieve gaspedaal. Mini heeft een rijk verleden in de rallysport, namelijk een totale periode van maar liefst 55 jaar, waarin de prestaties altijd hoog hebben gelegen. Voor de tweedehands Mini John Cooper Works is er dan ook teruggegrepen op deze goede rally carrière.

Toch handzaam

Een belangrijk doel van de ontwerpers was om een sportieve auto neer te zetten die toch ook heel handzaam en praktisch in gebruik was. Dit is gelukt met de Mini John Cooper Works. De auto heeft een mooi en handig formaat, biedt voldoende ruimte en is toch snel en sterk. Het is daarom een uitstekende auto als primair voertuig, maar ook als tweede auto doet deze sportieve racer het erg goed. Om het design echt helemaal af te maken voor de moderne standaarden is de tweedehands Mini John Cooper Works voorzien van Led verlichting.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.