MINI Cooper Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2678 resultaten

Tweedehands Mini Cooper

De Mini Cooper is vernoemd naar John Cooper, de raceautoconstructeur die het oorspronkelijke model aanpaste naar de sportieve versie die we nu kennen. De eerste Mini Cooper is al aardig op leeftijd. Vooral in de jaren zestig van de vorige eeuw werd deze erg bekend door diverse winsten in rally’s. Naast deze eerste versie kennen we ook de versie van de Mini Cooper die door BMW is gemaakt. Deze vindt de basis in de MINI One.

Modellen uit het verleden

Er zijn op GasPedaal.nl natuurlijk veel Mini Cooper occasions te vinden. Deze zijn afkomstig uit diverse bouwjaren. We hebben dan ook veel modellen gekend in het verleden. Zo is er bijvoorbeeld de Austin Mini Cooper 1071 S, een model dat in 1963 op de markt werd gebracht. Daarnaast kennen we ook de Morris Mini Cooper 1071 S, welke acht jaar later werd gepresenteerd. Ook kennen we de Mini Cooper 970 S, de Mini Cooper 1275 S en de Austin en Morris Mini Cooper 998. Een interessant model uit het verleden is wel de Mini Cooper RSP, ofwel de Mini Cooper Rover Special Products. Deze werd geproduceerd in de jaren 1990 en 1991. Er zijn er niet veel van gemaakt, waardoor dit model zeker behoort tot de zeldzame Mini Cooper occasions.

De productiehoeveelheden

Van de meeste Mini Cooper modellen werden er toch nog wel aardig wat op de markt gezet, waardoor er nu zeker nog meer dan voldoende variatie te vinden is in het aanbod Mini Cooper occasions. Van de Mini Cooper MkI werden er 64.000 verkocht. Deze werden in twee varianten geleverd, namelijk met een 997 cc motor en met een 998 cc motor. Van de Mini Cooper S MkI werden er 19.000 verkocht. Deze was beschikbaar met drie motoren, van 970 cc, 1071 cc en 1275 cc. Er werden 16.000 stuks verkocht van de Mini Cooper MkII, welke standaard werden geleverd met een 998cc motor. Dan is er de MINI Cooper S MkII, standaard aangeboden met een 1275 xx motor, waarvan er 6.300 werden verkocht. Tot slot hebben we de Mini Cooper S MkIII, waarvan er nog maar 1.570 werden gemaakt. Een Mini Cooper MkIII werd niet gemaakt.

De nieuwe Mini Cooper

BMW heeft de productie van de Mini Cooper opgepakt en het model weer groots gemaakt. Deze nieuwe uitvoering is voorzien van een 1600 cc motor. BMW heeft ervoor gezorgd dat er meerdere uitvoeringen van beschikbaar zijn, waaronder ook een sportieve cabrio.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.