MINI Cabrio Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
515 resultaten

Tweedehands Mini Cabrio

In 1959 kreeg Sir Alec Issigonis de vraag een auto te ontwerpen die zuinig, compact en goedkoop was én plaats bood aan vier personen. Op een servetje tekende hij z’n ontwerp voor de eerste Mini. Het werd uiteindelijk een trendsetter in het segment kleine auto’s. Vele modellen volgden en tegenwoordig rijden er zelfs talloze Mini’s in de categorie ‘oldtimer’ rond. Met schakelbak of automaat, met achterklep of scharnierende achterportieren en uiteraard ook als cabrio. Snuffel rond op GasPedaal.nl en je staat versteld van de diversiteit aan puntgave occasions Mini Cabrio.

Merk van naam en faam

De oudste versies van de Mini zijn de Austin Seven en Morris Mini Minor. Die werden gefabriceerd in de Austin-fabriek in Longbridge en de Morris-fabriek in Cowley. Een belangrijke naam in de geschiedenis van de Mini is die van John Cooper. Hij had veel ervaring met het opvoeren van de motor die in de Mini gebruikt werd, doordat hij dezelfde krachtbron gebruikte in zijn racewagens. Door het toepassen van een dergelijke opgevoerde motor in de Mini, was de Mini Cooper geboren. De Austin Mini Cooper en de Morris Mini Cooper verschenen in 1961. De Mini kreeg in 1969 zijn eigen merknaam: Mini. De auto werd na het laten vallen van de Morris- en Austin-merknamen verkocht als Rover.

Breed aanbod occasion Mini Cabrio

Vergane glorie kennen ze bij Mini niet. De oudjes uit de periode 1970 tot de eeuwwisseling kom je nog veelvuldig tegen als occasion Mini. In onder meer de autofabriek in het Nederlandse Born (Limburg) zagen vanaf 2000 tal van nieuwe modellen van het van oorsprong Engelse automerk het levenslicht. In die serie springen de Mini R52, de Mini R57 en de Mini F57 er uit als sportieve en pittige cabrio. Los van de diverse motortypes en opties waarmee veel tweedehands Mini’s extra sportief zijn uitgevoerd, hebben zij één ding gemeen. Mini’s behouden, ongeacht leeftijd of uitvoering, altijd hun waarde. In dat opzicht is de vergelijking met bijvoorbeeld de al even legendarische Fiat 500 snel gemaakt. Ook die kleine eigenwijze auto lijkt de afgelopen jaren aan een nieuw leven te zijn begonnen. Van dat model zijn nog heel wat oude uitvoeringen, dicht en als cabrio, te koop. Waar bij de Fiat 500 het typisch Italiaans gevoel voor styling aan de binnen- en buitenkant terug is te zien, daar drukt BMW zijn stempel op de nieuwste generatie Mini’s. Het nostalgische en charmante van de oudere Mini Coopers heeft steeds meer plaatsgemaakt voor sportieve accenten. Dat geldt zeker voor de nieuwe Mini One, maar ook voor de jongere occasion Mini Cabrio.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.