Jaguar Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1830 resultaten

Tweedehands Jaguar

Jaguar is een Brits merk dat voor velen toch altijd tot de verbeelding spreekt, net als dat Ferrari een heel sterk imago heeft. Jaguar maakt sinds de oprichting vooral chique en sportieve wagens. William Lyons was verantwoordelijk voor het starten van het merk. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1935, voor de modelserie S.S.100. In 1945, direct na de Tweede Wereldoorlog, doopte Lyons zijn bedrijf om tot Jaguar Cars Ltd. Later nam dit bedrijf ook de merknaam Daimler over. Er zijn al meerdere Jaguar modellen geweest, straatmodellen, die een grote indruk hebben gemaakt op de internationale markt. Hierbij valt vooral ook te denken aan de tweedehands E-Type. Wie aan sportief rijden denkt, denkt aan Jaguar.

De cabrio’s en coupés

De tweedehands Jaguar XK120 is de oudste occasion die gevonden kan worden. Deze kwam in 1948 op de markt. De 2-zits roadster leverde een vermogen van 160 pk, en dat was zeker voor in die tijd natuurlijk al heel behoorlijk. Er verscheen zowel een cabrio als een coupé van en dit model werd tot 1954 gemaakt. De tweedehands Jaguar E-Type behoort echt tot de klassiekers van het merk. Deze werd gemaakt tussen 1961 en 1975, eveneens als cabrio en als coupé. Deze had al aanzienlijk meer vermogen, maximaal 275 pk, en was beschikbaar met een V6 motor en een V12 motor. Tegenwoordig is de Jaguar E-Type een echt collectors item. XJS occasions zijn er meer dan genoeg, en dat is ook niet vreemd, want deze werd 20 jaar lang gemaakt, van 1976 tot 1996. Ook dit model kwam met een V6 en een V12 motor, waarvan de grootste een vermogen van 330 pk leverde. Dit is de meest succesvolle Jaguar uit de geschiedenis. De tweedehands Jaguar XJ220 heeft lange tijd op de eerste plaats van snelste auto’s gestaan. Deze werd tussen 1992 en 1994 gemaakt en leverde maar liefst 542 pk. Sinds 2005 worden alle Jaguar modellen volledig van aluminium gemaakt. Natuurlijk werden er ook andere modellen op de markt gebracht, ook wel de Jaguar Mark I en II sedans. Hiervan zijn natuurlijk diverse occasions te vinden bij Gaspedaal.nl. Denk bijvoorbeeld aan de tweedehands Sovereign. Vanaf de jaren zestig ging Jaguar onderdeel uit maken van British Leyland, tegelijk met het merk Rover. Het Amerikaanse Ford kreeg hierbij het grootste aandeel van het merk Jaguar in handen en zorgde ervoor dat er ook middenklasse modellen beschikbaar kwamen, zoals bijvoorbeeld de tweedehands S-Type en de gebruikte X-Type.

Jaguar

In de (hogere) middenklasse is Jaguar zeer populair als sportwagen, maar ook als occasion en oldtimer wordt veel Jaguar aangeboden en gevraagd. De populairste Jaguar modellen zijn nog altijd de XF en XJ, maar ook de XE en X-Type zijn erg in trek.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.