NL aanbod

EU aanbod

Jaguar E Type Occasions

34 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Jaguar E-Type

Jaguar Cars maakte de Jaguar E-Type in 1961 voor het eerst. Deze modellen kunnen ook wel worden gevonden onder de Jaguar XK-E occasions. De laatste werd gemaakt in het jaar 1974 en in de tussenliggende jaren kwamen er in totaal drie modellen uit. De tweedehands Jaguar E-Type is niet alleen als occasion erg populair, maar was dit ook al als nieuw model. De wagen werd namelijk aangeboden tegen een aanzienlijk lagere prijs dan de meeste andere sportieve modellen in die tijd, en dat terwijl de Jaguar E-Type op de eerste plaats te vinden was van de Top Sportwagens uit de jaren zestig. Deze plaats bezit de auto no steeds. Er werden in totaal meer dan 70 duizend Jaguar E-Types verkocht.

Eindeloos veel uitvoeringen

Als je via GasPedaal.nl wilt gaan zoeken naar een tweedehands Jaguar E-Type, dan heb je echt eindeloos veel keuze. Er zijn in de veertien productiejaren namelijk ontzettend veel versies uitgebracht. Zo kan je kiezen voor een model uit de Jaguar E-Type Series 1. Deze verscheen in maart 1961 in Europa en werd op de markt gezet als cabrio en als coupé. De occasions binnen de Series 1 zijn voorzien van een 3,8 liter motor, welke afkomstig was van de tweedehands XK150S. De eerste vijfhonderd modellen zijn het meest zeldzaam. Dit zijn de enige exemplaren die met uitwendige motorkapsloten en een vlakke vloer werden gemaakt. De 4,2 liter versies zijn voorzien van betere remmen, meer elektronica, luxere stoelen en Synchromesh op versnelling 1. Er werd later een 2+2 coupé aan het assortiment toegevoegd, in 1966. Dan zijn er uit deze periode ook nog de tweedehands Jaguar Low Drag Coupé en de gebruikte Jaguar Lightweight E-Type. Voordat de Series 2 verschenen werd er nog een tussenserie op de markt geplaatst die nooit als officieel werd gezien. Het gaat om de Jaguar E-Type Series 1½ occasions, welke werden gemaakt in de jaren ?67 en ?68.

Series 2 en 3

De tweedehands Jaguar Series 2 zijn modellen die werden gebouwd tussen 1969 en 1971. Deze zijn te vinden in meerdere varianten, zoals de 2+2, de OTS en de FHC. Er waren in deze modellen enkele wijzigingen doorgevoerd, zoals een betere koeling, grotere richtingaanwijzers, betere remmen en optioneel stuurbekrachtiging en airco. Tussen 1971 en 1974 werd de Jaguar Series 3 gemaakt. Ook deze was in meerdere varianten te verkrijgen en ook vandaag nog zijn de Jaguar Series 3 occasions erg populair.

De moderne versie

Er is ook nog een gemoderniseerde variant van de tweedehands Jaguar E-Type. Dit is de tweedehands Jaguar Eagle E-Type Speedster. Het onderstel van deze uitvoering is gelijk aan die van de reguliere Jaguar E-Type, maar verder is de auto volledig vernieuwd.

Populaire zoekopdrachten