Jaguar X-Type Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
120 resultaten

Tweedehands Jaguar X-Type

Jaguar werd als merk overgenomen door het Tata concern in India en onder de leiding van de Ford-eigenaar van dat moment werd er voor het eerst in de geschiedenis een Jaguar gemaakt die voldeed aan het prijssegment van een reguliere doch luxe middenklasser. Dit was de Jaguar X-Type. Wanneer je een tweedehands Jaguar wilt vinden via GasPedaal.nl, tegen een relatief aantrekkelijke prijs, dan is de tweedehands Jaguar X-Type zeker een goede optie.

Introductie in 2001

Er vonden veel veranderingen plaats na de overname van Jaguar, maar er werd wel besloten om het design deels te behouden, zodat wel altijd duidelijk zou blijven dat het om een Jaguar ging. De tweedehands Jaguar X-Type heeft dan ook zichtbaar overeenkomsten met de gebruikte Jaguar XJ, welke wel duidelijk behoort tot de hoge klasse in plaats van de middenklasse. Een groot verschil met eerdere Jaguar modellen is wel dat de Jaguar X-Type werd gebouwd met een Ford-techniek. Dezelfde techniek is namelijk te vinden in de Ford Mondeo, waarvan je uiteraard ook de nodige occasions van kunt vinden op gasPedaal.nl. De Jaguar X-Type is niet de enige uitvoering die als uniek model voor het merk op de markt verscheen aan het begin van het nieuwe millennium. Er kwamen namelijk nog twee interessante nieuwe modellen bij. Zo werd er twee jaar na de presentatie van de eerste Jaguar X-Type een model gepresenteerd met een 4-cilinder dieselmotor, welke niet eerder werd toegepast, en in 2004 werd de allereerste combi op de markt gezet. Dit is de tweedehands Jaguar X-Type Estate. Met deze nieuwtjes van het merk lukte het Jaguar om de verkoopcijfers weer een boost te geven.

De sedan

De allereerste Jaguar X-Type, die in 2001 verscheen, is een sedan. Dit model heeft 4WD en is tweedehands te vinden met twee verschillende motoren, namelijk een 2,5 l V6 motor en een 3,0 l V6 motor. De eerste motor levert een vermogen van 196 pk en de tweede levert een vermogen van 231 pk. De 3,0 liter motor zorgt voor een maximum snelheid van 235 km/u en sprint in 7,0 seconden naar 100 km/u. Later werd het assortiment motoren aangevuld met een 2,0 liter motor die een prestatievermogen levert van 156 pk, maar in 2007 verdwenen de meeste motoruitvoeringen weer en bleef alleen de 3,0 l V6 motor in het assortiment.

De diesel uitvoeringen

Als je voorkeur uitgaat naar een tweedehands Jaguar X-Type in een diesel uitvoering, dan zijn hiervan vooral veel handmatige 6-versnellingsbakken te vinden. Optioneel kon de Jaguar X-Type worden uitgerust met een automatische 6-versnellingsbak, dus ook deze zijn wel als occasion te vinden, dan wel in mindere mate.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.