Jaguar XJ Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
215 resultaten

Tweedehands Jaguar XJ

De Jaguar XJ is een model dat valt onder Type XJ Mk uit de 1-Series. De Mk staat voor Mark, waar meerdere Jaguar uitvoeringen onder uitgebracht werden. De tweedehands Jaguar XJ is bij GasPedaal.nl te vinden uit diverse bouwjaren. Dit model werd vier jaar lang geproduceerd, van 1968 tot 1972. Het is het vlaggenschip van het gamma van het Britse merk en er werden steeds nieuwe generaties van gemaakt. In 2010 werd de productie van de nieuwste generatie gemaakt. XJ staat overigens voor Experimental Jaguar. De oorspronkelijke versie van de Jaguar XJ is een 4-deurs sedan in een luxe uitvoering, gebouwd in de fabriek aan Browns Lane.

Eindeloos veel varianten

De allereerste generatie van de Jaguar XJ werd gemaakt tot 1972, maar hier hield het zeker niet op. We maakten door de jaren heen nog kennis met onder andere de Jaguar XJ6, de XJ8, de XJ12 en bijvoorbeeld de XJ Coupé. De verschillende uitvoeringen vallen onder verschillende series, zoals de Mark 1 Series 2 en de Mark 1 Series 3. Van iedere uitvoering zijn ook weer meerdere varianten te vinden. Zo zijn er onder de tweedehands Jaguar XJ6 modellen varianten te vinden met verschillende motoren, en bij de Jaguar XJ12 is dit ook niet anders. Als je alles bij elkaar neemt, dan zijn er eindeloos veel uitvoeringen en varianten van de tweedehands Jaguar XJ te vinden.

De tweedehands Jaguar XJ Coupé

De 2-deurs Jaguar XJ-C, de coupé, behoort tot de meest unieke en exclusieve uitvoeringen die onder de XJ-modellen te vinden zijn. Er werden er bijna 8.400 van gemaakt en ook als occasion is deze Jaguar XJ-C bijzonder populair. Deze is te vinden met twee verschillende motoren, namelijk een 6- en een 12-cilinder. Bij de productie van de coupé ontstonden er wat problemen met de ruiten, waardoor de presentatie van dit unieke model met maar liefst twee jaar moest worden uitgesteld. Volgens de planning zou de auto al in 1973 verschijnen, maar uiteindelijk werd dit dus pas in 1975.

De nieuwste generaties

Er zijn nog steeds nieuwe generaties in productie van de tweedehands Jaguar XJ modellen uit vroegere jaren. Er zijn dan ook relatief nieuwe Jaguar XJ occasions te vinden via GasPedaal.nl. Onder deze modellen vinden we de XJ6, de XJ8, de XJ8 L, de XJR en de Super V8. Dan is er ook nog het model Daimler / Vanden Plas, welke te vinden is onder de recente generaties van de Jaguar XJ.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.