Jaguar XK Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
84 resultaten

Tweedehands Jaguar XK

Een tweedehands Jaguar XK is via GasPedaal.nl te vinden vanaf het bouwjaar 1996. In dit jaar kwamen de eerste twee modellen van deze Jaguar op de markt, namelijk de Jaguar XK8 Convertible en de Jaguar XK8 Coupé. Deze Jaguar was bedoeld als vervanger voor een model dat al drie jaar daarvoor was geschrapt. We hebben het dan over de Jaguar XJS, welke als tweedehands auto tot bouwjaar 1993 te vinden is onder de occasions van GasPedaal.nl. Twee jaar na het verschijnen van de eerste twee modellen kwam er nog een model op de markt. In 1998 konden we kennismaken met de XKR, welke ook wel wordt gezien als het absolute topmodel in deze lijn. Deze is dan ook voorzien van een supercharger en een V8 motor.

De tweede generatie


Precies tien jaar na het verschijnen van de eerste Jaguar XK werd de tweede generatie gepresenteerd, in 2006. Vervolgens vond er in 2009 een update van de motor plaats. In dit jaar werd het vermogen van de wagen aanzienlijk verhoogd. Als je dus een tweedehands Jaguar XK wilt kopen met een hoog vermogen, dan is het goed om te gaan voor een uitvoering van ná het jaar 2009, en beter nog een van ná 2011. De cilinderinhoud werd van 4,2 liter verhoogd naar 5 liter in 2009. Vervolgens verscheen in 2011 de superversie van de Jaguar XKR versie, namelijk de XKR-S. Het vermogen lag hiervoor op 510 pk, maar groeide met deze upgrade naar een vermogen van 550 pk. Ook het onderstel werd onder de loep genomen en werd uiteindelijk voorzien van een afstemming die aanzienlijk sportiever was.

In de stijl van de Jaguar E-Type

De tweedehands Jaguar E-Type is een occasion die erg populair is in de gebruikte versie, maar die het ook zeker bijzonder goed deed op de nieuwe markt. Voor het maken van de Jaguar XK greep de fabrikant dan ook terug op de stijl van de Jaguar E-Type. Daarnaast werd er ook voortgeborduurd op de klassieke XK uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De nieuwe modellen werden in de jaren negentig dan ook voorzien van een toegevoegd cijfer aan de naam, zoals de Jaguar XK8, waarmee werd aangeduid wat voor motor hierin aanwezig was. Deze had dan ook een 8-cilindermotor.

Coupé en cabrio

Als je een tweedehands Jaguar XK wilt aanschaffen, dan kan je een coupé versie vinden en een cabriolet. De coupé heeft een 2+2 constructie, maar bezit toch een vrij ruime achterbak van 330 liter. Deze is dan ook groter dan die van de cabriolet, welke voorzien is van een laadruimte van 313 liter.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.