Jaguar XF Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
228 resultaten

Tweedehands Jaguar XF

De Jaguar S-Type werd aan het begin van het jaar 2008 vervangen door een nieuwe sportsedan, namelijk de Jaguar XF. Deze werd al als productieversie getoond in 2007, op de Frankfurt IAA. Ook werd deze in dat jaar gepresenteerd op de North America International Auto Show. In 2015 werd de tweede generatie van de Jaguar XF getoond, op 1 april, tijdens de Autosalon van New York. Verreweg de meeste Jaguar modellen zijn zichtbaar verwant aan de allereerste modellen, ook wel de Jaguar klassiekers. Met de Jaguar XF wilde het Britse merk laten zien dat het ook eens over een andere boeg gegooid kan worden. De Jaguar XF is een 4-deurs model dat aan design erg lijkt op een coupé. Een concurrerend model met dezelfde insteek is de tweedehands Mercedes-Benz.

Meerdere varianten

Uiteindelijk zijn er niet heel veel verschillen te zien tussen de conceptversie en de productieversie. De tweedehands Jaguar XF heeft een basis die ook te vinden is in de gebruikte Jaguar S-Type. De Jaguar XF is wel aanzienlijk sneller in het schakelen dan de S-Type. Het model is voorzien van zes versnellingen, uitsluitend automaat. Er werden van deze versie geen handgeschakelde exemplaren gemaakt. Er zijn meerdere varianten verschenen van de Jaguar XF. Zo is er in 2009 een sportieve versie op de markt verschenen. Deze kan je nu vinden bij GasPedaal.nl onder de Jaguar XFR occasions. Deze modellen hebben een V8 motor -5,0 liter, super charged- met een totaal vermogen van maximaal 510 pk. Er vond een metamorfose plaats in 2011, waarbij het meest opvallende verschil te zien is in de koplampen. Deze weken nogal af van de conceptversie, maar zijn in 2011 meer gelijk gemaakt naar die van de conceptauto. In 2012 verscheen de Jaguar XF-Sportbrake, een stationwagen, en in 2013 werd de Jaguar XFR-S gepresenteerd. Dit is de snelste versie binnen de varianten en levert een vermogen van 550 pk.

De tweede generatie

Tijdens de Salon van New York werd de tweede generatie van de Jaguar XF gepresenteerd, op 1 april 2015. Als we kijken naar het design, dan kan deze het meest vergeleken worden met de tweedehands Jaguar XE, al is deze wel wat compacter. Ten opzichte van de eerste generatie is dit model Jaguar XF bijna 200 kilo lichter in gewicht en slechts 7 millimeter korter. De wielbasis groeide met 51 millimeter. Deze nieuwe generatie Jaguar XF modellen zijn nu al voorzien van meerdere motoren, zowel diesel als benzine, en het einde van de productie is natuurlijk nog niet in zicht.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.