NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Jaguar XJS Occasions

44 occasions gevonden

De Jaguar XJS is een luxueuze coupé die door het Britse Jaguar is gebouwd tussen 1975 en 1996.  Het model is ook verkrijgbaar als cabriolet en heeft drie verschillende edities gekend. De XJS was de opvolger van de alom geroemde Jaguar E-Type. Hoewel de XJS minder tot de verbeelding sprekende vormen had, groeide het model toch uit tot een populaire Grand Tourer die meer dan honderdduizend keer is verkocht. Dat betekent dat een Jaguar XJS occasion nog altijd goed te vinden is, zoals te zien is in ons aanbod.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Drie generaties Jaguar XJS occasion

In de 21 jaar dat de Jaguar XJS gebouwd werd, werden er drie verschillende generaties op de markt gebracht. De eerste generatie werd gebouwd tussen 1975 en 1981 en was alleen te krijgen als coupé. Hierin was vooral ruimte voor de bestuurder en de persoon op de passagiersstoel en was er achterin eigenlijk alleen maar plek voor kleine kinderen. De eerste generatie XJS werd geleverd met een 5.3 liter V12. Dat was niet heel handig getimed van Jaguar, omdat de wereld op dat moment net in een oliecrisis verkeerde en de dorstige V12 uit de tijd was.

Een efficiëntere V12De tweede generatie Jaguar XJS werd ook wel de Jaguar XJS HE genoemd, waarbij HE stond voor 'High Efficiency'. Dat sloeg op de nieuwe motor, een V12 die een stuk minder benzine verbruikte en zodoende beter in het tijdsbeeld paste. Daar kwam bij dat de XJS nu ook met een 3.6 liter V6 werd geleverd, die eveneens veel minder dorstig was dan de eerste generatie twaalfcilinders.

Ook leverbaar als cabrioletMet de tweede generatie, die een kleine facelift kreeg ten opzichte van het eerste model, kwam ook de cabriolet. Waar de XJS eerst alleen verkrijgbaar was als coupé, kon je er nu ook eentje krijgen met afneembaar dak. Het verschil tussen de coupé en cabriolet zat hem alleen in het dak, want qua uitrusting en motorenaanbod waren de twee modellen identiek.

Een facelift voor de derde generatieIn 1991 kwam Jaguar met een vernieuwde XJS. Dit model onderging een stevige verjongingskuur, wat betekende dat de auto een facelift kreeg en dat de motoren werden verfijnd. De V12 was vanaf nu een 6.0 liter en de zescilinder had een inhoud van 4.0 liter. Ook bij deze generatie kon men kiezen uit een coupé en cabriolet.

Opvolging van de XK8Na 21 jaar kwam er een einde aan de Jaguar XJS en werd hij opgevolgd door de Jaguar XK8. Ook dit model was weer een fraaie Britse coupé of cabriolet met een stevige motor en uitgerust met die typische Jaguar-luxe. De XJS bevolkt ondertussen nog altijd de Nederlandse wegen, net zoals bekende concurrenten uit die tijd: de Porsche 928 en BMW 850.

Ruime keuze Jaguar XJS occasionsEen Jaguar XJS occasion is nog altijd een populaire auto onder liefhebbers, wat betekent dat het aanbod vrij divers is. De prijs van een XJS kan behoorlijk oplopen, omdat de auto ook in alle staten wordt aangeboden. Goedkope modellen hebben een grote kans op technische ongemakken, terwijl de goed onderhouden varianten juist weer een behoorlijke prijs kunnen hebben. Ook het type XJS dat je zoekt is van belang. De extra sterke XJR-S behoort tot de topmodellen en dat merk je aan de prijs.

Uitvoeringen

Populaire zoekopdrachten