Jaguar S-Type Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
120 resultaten

Tweedehands Jaguar S-Type

Als je interesse hebt in een tweedehands Jaguar S-Type, dan kan het zijn dat je hiermee een oldtimer bedoelt, maar het kan ook zijn dat je hiermee een relatief nieuwe occasion bedoeld. Er zijn namelijk in twee verschillende perioden modellen door Jaguar op de markt gebracht die de naam S-Type meekregen. De eerste Jaguar S-Type is het laatste model Jaguar dat werd voorzien van de unieke en traditionele kenmerken van het merk. We hebben het dan over onder meer de ronde koplampen, de ronde carrosserie en het radiateurrooster in de ovale vorm. Deze auto werd in 1963 voor het eerst gemaakt. In 1999 werd er opnieuw een Jaguar S-Type uitgebracht, als officiële heruitgave van het model uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

De eerste generatie

De tweedehands Jaguar S-Type modellen uit de eerste generatie zijn intens populair en worden toch wel gezien als echte collectors items. Het is niet zo dat er heel weinig van gemaakt werden, maar het is wel het geval dat er gewoon niet meer zo heel veel van te vinden zijn in Nederland. De eerste Jaguar S-Type kwam uit in 1963 als zogenaamde Classic Car. De laatste kwam uit in 1968. In deze vijf productiejaren werden er ongeveer 5.000 per jaar gemaakt en verkocht. Deze sedans zijn tweedehands te vinden met twee verschillende motoren, namelijk met een cilinderinhoud van 3,4 of 3,8 liter. De kleinere motor zorgt voor een prestatievermogen van 213 pk en de grotere uitvoering voor een vermogen van 223 pk. De tweedehands Jaguar XJ is de directe opvolger van de gebruikte Jaguar S-Type.

De tweede generatie

In 1999 werd er een nieuwe serieproductie opgestart om een tweede generatie Jaguar S-Type te realiseren. De ronde koplampen kwamen terug en ook het radiateurrooster in de ovale vorm werd opnieuw tevoorschijn getoverd. Het is dan ook heel duidelijk dat deze tweede generatie het gevoel van de eerste generatie weer boven moest halen, en dat lukte zeker. De tweedehands Jaguar S-Type van de tweede generatie is ook als occasion bijzonder populair.

De motoren

Als je wilt gaan voor een tweedehands Jaguar S-Type uit de tweede generatie, dan heb je ook de keuze uit meerdere motoren. Er zijn zowel diesel uitvoeringen als benzine uitvoeringen te vinden en in totaal zijn er maar liefst 6 prestatieniveaus beschikbaar. Er zijn V6 motoren met 2,5 l en 3,0 l, met een vermogen van respectievelijk 204 en 240 pk. Dan zijn er ook tweedehands Jaguar S-Type modellen te vinden met een V8 motor en een vermogen van maximaal 410 pk. In 2004 kwam de eerste Jaguar S-Type met een dieselmotor (twinturbo).

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.