Jaguar XE Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
149 resultaten

Tweedehands Jaguar XE

Via GasPedaal.nl kan je al zeker enkele Jaguar XE occasions vinden, maar er zijn er zeker nog geen duizenden van. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Jaguar XE pas sinds 2015 wordt gemaakt. Het model wordt nog steeds gemaakt door Tata Motors, PLC en Jaguar Land Rover Automotive. De Jaguar XE wordt dus zowel in India als in het Verenigd Koninkrijk gemaakt en valt onder de compacte luxewagens en sedans. De Jaguar XE biedt plaats aan vijf volwassen personen. Wil je een iets ouder model? Dan kan je op GasPedaal.nl een kijkje nemen bij de tweedehands Jaguar X-Type. Dit is de directe voorganger van de Jaguar XE.

Verwante modellen

Zoals ieder model dat op de markt te vinden is zijn er natuurlijk ook van de Jaguar XE verwante modellen te vinden, ofwel modellen waarmee de strijd op de markt wordt aangegaan. Als je een occasion zoekt die verwant is aan de Jaguar XE, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de tweedehands BMW 3-serie, voor de gebruikte Audi A4 of de Volvo S60 occasions. Ook de gebruikte Mercedes-Benz C-klasse behoort tot de directe verwante modellen. De tweedehands Jaguar XE werd ontworpen door Ian Callum, op het Jaguar iQ platform. Onder de Jaguar XE occasions zijn twee benzine uitvoeringen te vinden en één diesel uitvoering, namelijk de 2.0 i4 Ti benzinemotor met een vermogen van 200/240 pk, de 3.0 V6 S/C benzinemotor met een vermogen van 340 pk en de 2.0 Ingenium dieselmotor met een vermogen van 163/180 pk.

Een kleiner model na vijf jaar

In 2009 stopte de productie van de Jaguar X-Type. Als je de tweedehands Jaguar X-Type modellen bekijkt, dan zie je dat het gaat om een klein model. Hierna werden er geen kleine modellen meer gemaakt tot 2014, en dit is de Jaguar XE. Deze werd in 2014 gepresenteerd op de Autosalon van Geneve en werd een jaar later daadwerkelijk geleverd in Nederland. Wereldwijd werd de auto voor het eerst verkocht in Londen, in september 2008. De tweedehands Jaguar XE is verkrijgbaar met 4wd en met achterwielaandrijving.

De Nederlandse introductie

De officiële presentatie van de productieversie van de Jaguar XE werd gerealiseerd in oktober 2014, in de Autosalon van Parijs. Op dit moment was de auto dus al rijdende in Londen. In Nederland werden de eerste modellen verkocht in juni 2015 en dit betekent dat de Jaguar XE occasions in Nederland allemaal nog erg jong zijn. In Amerika is de Jaguar XE pas in 2016 op de markt gebracht.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.