NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Toyota Prius Occasions

338 occasions gevonden

Toyota Prius occasions zijn voor velen de ideale auto. Omdat hij tweedehands is, betaal je niet te veel. Desondanks koop je een degelijk gebouwde Toyota van hoge kwaliteit die zuinig rijdt en ook nog eens aardig wat ruimte biedt aan alle gezinsleden. Met een tweedehands Toyota Prius koop je zekerheid. Zelfs als het een vroeg een model betreft van vlak na de millenniumwisseling. Nadeel is dat deze vroege typen wat saai ogen en totaal ongeschikt zijn voor chauffeurs met een sportieve rijstijl. Hetzelfde geldt voor vakantievierders met een caravan.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 78 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Verantwoord rijden met een Toyota Prius occasion

Alle Toyota Prius occasions zijn hybride auto's met een automatische versnellingsbak die deels op benzine en deels op elektriciteit rijden. Dat laatste kan zijn opgewekt door de auto zelf tijdens het remmen en uitrollen. In het geval van de plug-in hybrids kan die stroom ook uit de laadpaal komen. Volledig elektrische rijden met een Prius is moeilijk, want het bereik van de nieuwste types komt op de batterij niet uit boven de vijftig kilometer. De ontploffingsmotor blijft dus belangrijk in de Prius.De prijs van een Toyota Prius occasionDe prijs van een Toyota Prius Occasion varieert. Leeftijd, kilometerstand, uitrustingsniveau en staat van onderhoud zijn bepalende factoren. De geschiedenis van de Prius beslaat meer dan twee decennia en in die tijd is er enorm veel vooruitgang geboekt op aspecten als techniek, verbruik, vormgeving, prestaties en rijeigenschappen. Belangrijkste mijlpaal is de introductie van de plug-in Hybrid waar typen uit 2012 en later over kunnen beschikken. Daarnaast laat ook het belang van de vierde generatie uit 2016 zich moeilijk overschatten; deze versie breekt definitief met het ietwat suffe niet imago waar voorgaande versies nog mee kampen.Geen wonder dus dat de prijs van een Toyota Prius occasion uit 2005 een zesde kan zijn van de prijs van een nieuw type. Hij heeft geen stekker, veel mensen vinden hem er saai uitzien, de besturing voelt wat doods en de traploze automaat kan flink geluid maken als je versnelt. Desondanks is het een comfortabele betrouwbare auto die ook naar huidige maatstaven niet veel brandstof verbruikt. De nieuwe modellen met een hogere vraagprijs zijn daarentegen hele complete auto's met een uitgesproken vormgeving en een weggedrag dat ook een veeleisende rijder tevreden kan stellen.Een tweedehands Toyota Prius kopenAls je overweegt een tweedehands Toyota Prius te kopen en alternatieven zoekt, valt al snel op dat die er niet zijn voor oudere modellen. Tenminste; als je per se een hybride auto van die leeftijd wilt. Dit is tekenend voor de technische voorsprong van Toyota in die tijd. Inmiddels bestaan er zoveel elektrische auto's dat een Toyota niet meer de vanzelfsprekende keuze is voor de ecologisch bewuste automobilist. Tesla is wat dat betreft met puur elektrisch aangedreven luxewagens een geduchte concurrent geworden.Ook op het gebied van hybride auto's is de keuze inmiddels meer uitgebreid. Toyota zelf levert daar een aanzienlijke bijdrage aan. Bijvoorbeeld met de Toyota Auris. Die beschikt over precies dezelfde technologie, maar dan volledig geïntegreerd in een model dat ook met conventionele aandrijving verkrijgbaar is. Ook de Lexus CT 200h is een Prius in vermomming. Zijn afmetingen zijn iets kleiner, maar het design heeft voor velen meer appeal dan dat van de Prius.Meer Toyota Prius modellen

Bekijk ook Toyota Prius occasions of meer informatie over de Toyota Prius op AutoTrack en Toyota Prius occasions op AutoWereld.

Populaire zoekopdrachten