NL aanbod

EU aanbod

Chevrolet Occasions

1.195 occasions gevonden

Chevrolet occasions zijn auto?s van oorspronkelijk Amerikaanse makelij. Chevrolet is een van de bekendste automerken uit de Verenigde Staten en sinds General Motors de Zuid-Koreaanse fabrikant Daewoo heeft overgenomen, zijn er ook veel Chevrolets te vinden die volledig passen in het Europese straatbeeld. Chevrolet heeft een lange geschiedenis met gezinsauto?s, maar heeft met de Corvette ook een van de meest iconische sportwagens uit de automobielhistorie gemaakt.

Lees meer over Chevrolet onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Occasion van Chevrolet heeft altijd historie

Chevrolet bestaat al sinds 1911. Het is het best verkopende merk van General Motors en dat is niet heel gek; in Amerika is de Chevy een begrip dat iedereen kent en in Europa is het aantal Chevrolets sinds de overname van Daewoo ook toegenomen. Waar een Chevrolet in Nederland in vroeger jaren vrij zeldzaam was, hebben ze nu een stuk meer naam gemaakt. Dat is niet veel merken uit de Verenigde Staten gegeven en de Corvette heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Chevrolet in Nederland is vaak Daewoo


Het Zuid-Koreaanse Daewoo is opgenomen in General Motors en daardoor worden veel Daewoo-modellen met een Chevrolet badge verkocht. Dat heeft de verkoopcijfers van Chevrolet in Nederland geen windeieren gelegd; deze betaalbare en vaak kleine modellen passen perfect bij de wensen van menig Europese automobilist. Grote en dorstige auto?s uit de Verenigde Staten hebben vaak wat minder succes aan deze kant van de oceaan, maar de modellen van Daewoo hebben het aandeel van Chevrolet in Nederland flink opgeschroefd.

Een Chevrolet occasion komt in allerlei soorten


Zoals gezegd bouwt Chevrolet al sinds 1911 auto?s en in de loop der jaren zijn er heel veel modellen uit de fabriek komen rollen. Een overzicht van de belangrijkste modellen:

  • Het is geen praktische auto en gezinnen moeten er dan ook weinig van hebben, maar een dergelijk lijstje hoort de Chevrolet Corvette bovenaan te hebben. De Corvette is een zeer succesvolle Amerikaanse sportwagen, die al sinds de jaren vijftig wordt gebouwd. Een dikke motor voorin, ruimte voor twee personen en vooral erg hard rechtdoor rijden, dat is het recept van de Corvette.

  • Helemaal aan de andere kant van het spectrum vind je de Chevrolet Matiz. Deze kleine hatchback is er eentje uit de stal van Daewoo. En dat betekent dat je een auto hebt zonder veel opsmuk, maar met alles wat je nodig hebt als automobilist die zoekt naar een betaalbaar en klein model.

  • De Chevrolet Spark is eveneens een kleine hatchback. Deze is gebouwd van 2010 tot 2014. Een prima model voor in de stad en zeker niet overdadig geprijsd.

  • Zoek je een wat grotere gezinsauto, dan is de Chevrolet Lacetti misschien een goede optie. Eveneens een auto uit de koker van Daewoo, maar dan met flink wat meer ruimte dan de Matiz en de Spark.

  • De Chevrolet Cruze is een vierdeurs sedan die ook als vijfdeurs hatchback of als stationwagon is te krijgen. Deze auto deelt het platform met de Opel Astra (ook General Motors), waardoor je dus kan rekenen op een flinke dosis degelijkheid.

  • Zoek je een sportwagen, maar kan de Corvette je niet bekoren? Probeer dan eens de Chevrolet Camaro. Deze krachtige coupé of cabriolet is eveneens een fijne muscle car waar je veel plezier aan kunt beleven.


Elektrische Chevrolet: de Bolt


Wie zijn Chevrolet liever elektrisch heeft, kan terecht bij de Chevrolet Bolt. Dit is een volledig elektrisch model en de opvolger van de Chevrolet Volt. Laatstgenoemde is een hybride model dat inmiddels uit de productie is genomen. Chevrolet - en vooral ook Opel met de Ampera - was er al vroeg bij als het gaat om hybride rijden en met de Bolt is de volledig elektrische auto een feit.

Een Chevrolet occasion is goed te vinden


Zoals gezegd is het tegenwoordig een stuk makkelijker om een mooie Chevrolet occasion te vinden. De vele hatchbacks en sedans van Daewoo zijn uitstekend geprijsd en aantrekkelijk door Duitse en Zuid-Koreaanse techniek. Ook de echte Amerikaanse sportwagens kun je prima vinden op de Nederlandse markt. En het leuke is, ze zijn vaak duidelijk lager geprijsd dan Europese concurrenten. Dat is met name te merken in het soms plastic aanvoelende interieur, maar niet in het plezier dat de auto te bieden heeft. Chevrolet maakt ze niet voor niets al sinds de jaren vijftig.