Chevrolet Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2117 resultaten

Tweedehands Chevrolet

Chevrolet is een Amerikaans automerk dat in 1911 in Detroit, Michigan werd opgericht. Het merk werd vernoemd naar medeoprichter Louis Chevrolet, een ingenieur, ontwerper en racecoureur van Zwitserse afkomst. Hij richtte ‘zijn’ merk op samen met William Durant, die eerder oprichter was geweest van General Motors, maar dat bedrijf in 1910 moest verlaten. Het eerste model dat onder de vlag van de Chevrolet Motor Company op de markt kwam, was de Classix Six, een grote, snelle en dure sedan met een door Louis Chevrolet ontworpen zescilindermotor.

Chevrolet werd al snel zo populair, dat het merk rivaal General Motors overvleugelde. In 1916 werd William Durant meerderheidsaandeelhouder van General Motors en maakte Chevrolet onderdeel van dat autoconcern. Louis Chevrolet was toen al vertrokken; hij was het niet eens met het beleid van Durant. Die wilde van Chevrolet een betaalbaar merk maken, met auto’s voor een groot publiek, terwijl Louis Chevrolet wilde dat het een luxemerk bleef. Chevrolet ontpopte zich tot de grootste winstmaker binnen het General Motors-concern, waarin verschillende merken waren ondergebracht (zoals Cadillac, Pontiac, Oldsmobile en Buick), elk met hun eigen imago en bijbehorend modelaanbod.

Chevrolet ontwikkelde in de loop der tijd een enorm scala aan modellen, van limousines, terreinauto's, SUV’s en razend populaire pick-uptrucks tot iconische sportwagens als de Corvette en de Camaro. Hoewel Chevrolet al vanaf 1923 ook in Europa auto’s bouwde, is het merk aan deze kant van de Atlantische oceaan nooit echt doorgebroken. Europeanen zaten niet te wachten op de dankzij de dollarkoers behoorlijk prijzige Amerikanen, die veel brandstof verstookten in ruil voor tegenvallende prestaties en een wegligging die meer geschikt is voor cruisen op de Highway dan snel kilometers maken op de snelweg. Het aanbod van modellen was in Europa, en dus ook in Nederland, altijd al beperkt; de meeste Chevrolets die in Nederland rondreden, waren via grijze import naar het land gehaald.GM lijfde in 2002 het Zuid-Koreaanse Daewoo in. Vanaf 2005 werden de auto’s van dat merk, zoals de Kalos, Aveo, Captiva, Spark of Cruze als Chevrolet bij ons op de markt gebracht; daarmee bood het merk modellen aan die beter bij de Europese smaak en vervoersbehoefte pasten. Hoewel Chevrolet het in eerste instantie aardig deed in de verkoopstatistieken, daalden de Europese verkopen uiteindelijk zo sterk, dat GM besloot zich helemaal uit Europa terug te trekken. Vandaar dat er sinds 2015 geen Chevrolets meer te koop zijn in Europa. Alleen de Chevrolets Corvette en Camaro blijven in Europa nieuw leverbaar (alleen de Corvette is in Nederland verkrijgbaar). Kopers van tweedehands Chevrolets en huidige bezitters krijgen de garantie dat de onderdelenvoorziening voor hun auto’s nog minstens tien jaar blijft doorgaan.

Chevrolet

De Chevrolet, ook wel bekend als Chevy, wordt met uitzondering van de Corvette, niet meer in Nederland verkocht. Wel zijn er nog talloze Chevy's op Gaspedaal.nl te vinden. Vooral de populaire Matiz, de Camaro en de Corvette zijn in veelvoud beschikbaar.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.