Chevrolet Spark Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
357 resultaten

Tweedehands Chevrolet Spark

De Chevrolet Spark is een vijfdeurs hatchback in het supermini-segment die in 2010 op de markt werd gebracht als de opvolger van de Chevrolet (voorheen Daewoo) Matiz. In 2011 introduceerde Chevrolet de BiFuel-variant, die reed op LPG. In 2013 verdween die versie, toen het model een kleine facelift onderging. Een jaar later kwam er een elektrisch aangedreven variant, de Chevrolet Spark EV, maar die is nooit naar Europa gekomen.

De ietwat eigenzinnig gestileerde Chevrolet Spark is altijd alleen leverbaar geweest als vijfdeurs hatchback en met keuze uit twee viercilinder benzinemotoren met een inhoud van 1,0- en 1,2-liter van respectievelijk 68 en 81 pk. De fiscaal vriendelijke BiFuel-versie, die in 2011 verscheen, had dezelfde 1,0-litermotor, nu met 65 pk. De Spark was er alleen met handgeschakelde versnellingsbak; een automaat was niet leverbaar. Op het gebied van uitrustingsniveaus was er tot 2013 keuze uit in totaal zes uitvoeringen, later werd dat teruggebracht naar vier. Overigens was het model altijd al aardig compleet uitgerust voor een auto in dit goedkope segment; na 2013 had elke Spark bijvoorbeeld een elektronische stabiliteitsregeling aan boord. Bovendien bood de Spark opvallend veel binnenruimte; vier volwassenen van Nederlands formaat passen er in, hoewel je de achterpassagiers geen al te langen ritten toewenst.

De Chevrolet Spark

Met het vertrek van Chevrolet van de Europese markt zijn de restwaardes van de verschillende uitvoeringen van de Spark – die al geen auto was die extreem hard over de toonbank ging – aardig onderuit gegaan. Dat is ideaal voor de occasionkoper, maar die doet er goed aan de auto dan ook een tijdje te houden. De meeste modellen die worden aan geboden hebben de 1,0-litermotor aan boord, terwijl de BiFuel-variant tamelijk zeldzaam is – en sowieso vooral geschikt is voor kilometervreters. Op GasPedaal.nl is het aanbod aan tweedehands-exemplaren riant, wat betekent dat je rustig kunt zoeken naar de auto van je keuze; de vraag is niet enorm groot. De Chevrolet Spark staat bekend als redelijk betrouwbaar, comfortabel en praktisch. Hij is zuinig en biedt tegen een scherpe prijs een prima alternatief voor mensen die niet gevoelig zijn voor merkimago en een handzame auto zoeken om vooral in en om de stad hun kilometers te maken. Wie een tweedehands Chevrolet Spark overweegt, doet er goed aan ook te kijken naar de concurrentie, zoals de Kia Picanto, Seat Mii, Toyota Aygo, Hyundai i10, Suzuki Alto en Opel Agila.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.