Chevrolet Aveo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
210 resultaten

Tweedehands Chevrolet Aveo

De Chevrolet Aveo kent op het gebied van naamgeving een nogal ingewikkelde geschiedenis. De eerste generatie van het model met deze naam was de in 2006 geïntroduceerde sedanversie van de Chevrolet Kalos, een driedeurs hatchback. De Kalos werd in 2008 opgevolgd en heette vanaf dat moment ook Aveo. De bestaande Aveo sedan bleef daarnaast echter in zijn toenmalige vorm bestaan. In 2011 loste de tweede generatie van de Aveo deze twee modellen tegelijk af. De Aveo verdween in 2015 weer van de markt, toen Chevrolet zich uit de Europese markt terugtrok. Wij beperken ons in dit artikel tot de laatste generatie Aveo.

De tweede generatie Aveo was leverbaar als vijfdeurs hatchback en vierdeurs sedan. Het model was verkrijgbaar met twee benzinemotoren met een inhoud van 1,2- of 1,4-liter (86 of 100 pk) en een 95 pk sterke dieselmotor van 1,3 liter. De diesel was alleen leverbaar in de hatchback. Standaard kreeg elke Aveo een handgeschakelde versnellingsbak. Een zestraps automaat was alleen te krijgen op de 1,4-literversie. De opvallende vormgeving van de Chevrolet Aveo is niet ieders smaak, maar feit is dat de auto geen muurbloempje is. Dankzij zijn agressieve neus en slim in de c-stijlen weggewerkte achterste deurgrepen lijkt de hatchback op het eerste gezicht een driedeurs.

Chevrolet Aveo

De Chevrolet Aveo heeft nooit kunnen doorbreken als alternatief voor de bekendere automerken die in deze felbevochten klasse actief zijn. Hij is wat ondergewaardeerd gebleven, maar niet helemaal terecht. Elke Aveo is standaard al rijk uitgerust, met onder meer centrale vergrendeling met afstandsbediening, cruise control en elektrisch bedienbare ramen. De auto is redelijk ruim en comfortabel en staat bekend als zeer betrouwbaar. Op GasPedaal.nl zijn enkele honderden tweedehands exemplaren van de Chevrolet Aveo te vinden in alle uitvoeringen. Diesels zijn dunner gezaaid dan benzinemodellen, want de Aveo was vooral populair in de particuliere markt. Voordeel van een tweedehands Aveo is dat de restwaardes behoorlijk laag zijn, waardoor je een prima alternatief voor duurdere, gangbare merken kunt vinden voor een scherpe prijs. Tegelijk is het nadeel dat de Aveo-rijder bij doorverkoop tegen hetzelfde fenomeen aan zal lopen. Kies een goed exemplaar met een sluitende onderhoudshistorie en weinig kilometers, en je kunt jarenlang betaalbaar rijplezier hebben. En wat die andere merken betreft: tot de vele rivalen van de Aveo behoren onder meer de Fiat Punto, Kia Rio, Hyundai i20, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Citroën C3 en Opel Corsa.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.