NL aanbod

EU aanbod

Chevrolet Captiva Occasions

55 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Chevrolet Captiva

De Chevrolet Captiva is een vijfdeurs SUV, die in 2006 op de markt verscheen. Technisch is de Chevrolet een zustermodel van de Opel Antara. In 2009 kreeg het model een facelift. In 2011 verscheen de tweede generatie van de Captiva, twee jaar onderging dat model een facelift. Per 1 januari 2015 verdween de Captiva van de markt, omdat het merk Chevrolet zich terugtrok uit Europa.

Chevrolet leverde de eerste generatie Captiva met een 2,4-liter viercilinder van 136 pk en (tot 2010) een 230 pk sterke 3,2-liter V6, beide op benzine. Er was ook een 2,0-liter diesel van 150 pk. In 2007 volgde een tweeliter dieselmotor met 127 pk, die alleen in de basisuitvoering beschikbaar was. Een automaat was standaard op de V6, optioneel op de 150 pk diesel. De 2.4 benzineversie was leverbaar met voorwielaandrijving, de andere uitvoeringen hadden standaard vierwielaandrijving. Na de facelift van 2013 kreeg de Captiva een nieuwe 2,4-liter benzinemotor van 167 pk, opnieuw alleen leverbaar in de basisversie. Er kwam ook een nieuwe, 258 pk sterke V6, ditmaal met een inhoud van 3,0 liter, die was gekoppeld aan een automatische transmissie met zes verzetten. Ook nieuw was de 2.2 diesel viercilinder met 184 pk, naar keuze verkrijgbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak of zestraps automaat. Elke Captiva had voortaan standaard keyless entry & start.

Chevrolet Captiva

De Chevrolet Captiva was er ook als zevenpersoons en die versie is een van de populairste uitvoeringen gebleken. Je komt hem dan ook vaak tegen als occasion. In dat model is de bagageruimte wel fors minder dan in de gewone variant, tenzij de twee achterste stoelen in de laadvloer zijn omgeklapt. Ook de tweede zitrij kan worden omgeklapt en dan heb je 930 liter bagageruimte tot je beschikking. De Chevrolet Captiva is dus ruim, en kan niet alleen veel mensen en/of spullen herbergen, maar ook zware aanhangers trekken. Een ideaal werkpaard dus, en dat betekent dat de koper van een Captiva occasion extra goed moet checken of de auto van zijn keuze goed is onderhouden en netjes is behandeld. De Captiva staat bekend als redelijk betrouwbaar. Het rijgedrag is gericht op comfort en voor sommigen is de auto misschien iets te zacht geveerd. Wie een tweedehands Chevrolet Captiva zoekt, kan op GasPedaal.nl zijn hart ophalen. Er staat een ruim aanbod online, van alle varianten. Het aanbod is flink, de vraag niet, dus de occasionprijzen zijn vaak scherp en onderhandelen over minder is vaak goed mogelijk. Bedenk wel dat de restwaarde nu eenmaal bovengemiddeld laag blijft. Verder zoeken kan ook lonen. Denk dan bijvoorbeeld onder meer aan de Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, de Santa Fe of Tucson van Hyundai en de Kia Sorento.