Chevrolet Camaro Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
68 resultaten

Tweedehands Chevrolet Camaro

De Camaro is een achterwielaangedreven sportwagen, waarvan de eerste generatie in 1966 op de markt kwam. De auto was specifiek bedoeld als rivaal van de destijds immens populaire Ford USA Mustang. Tot 2009 verschenen er vijf generaties van het model, met een pauze tussen de vierde en vijfde generatie tussen 2002 en 2009. In de eerste helft van 2016 kwam de zesde generatie Camaro naar Europa (maar niet naar Nederland).

De eerste generatie was als coupé en cabriolet leverbaar. Voor de aandrijving was er keuze uit zescilinder lijnmotoren en verschillende V8-motoren; de motorvermogens liepen uiteen van 140 tot 425 pk. De meeste modellen hadden een automaat aan boord; een handgeschakelde versnellingsbak was een zeldzaamheid. De auto was ook te krijgen als heftiger Super Sport (SS) en Rally Sport. In 1967 introduceerde Chevrolet de Z/28-variant, met een 4,9-liter V8 en allerlei sportieve designdetails. De tweede generatie Camaro werd geïntroduceerd in 1970. Dit model was alleen leverbaar als tweedeurs coupé. In 1974 en 1978 voerde Chevrolet enkele kleine cosmetische wijzigingen door. De derde Camaro-generatie kwam in 1982 op de markt. De techniek werd gemoderniseerd, waardoor de auto leverbaar werd met motoren met brandstofinjectie, en modernere automatische versnellingsbakken met vier verzetten. Een handgeschakelde vijfbak was ook leverbaar. Voor het eerst werd er een viercilinder aangeboden, maar er was ook keuze uit een 2,8-liter V6 en een 5,0-liter V8. In 1985 volgde het nieuwe topmodel, de Camaro IROC-Z met een 5,7-liter V8. In 1987 keerde de Camaro cabriolet terug in het aanbod.

In 1993 lanceerde Chevrolet de vierde generatie Camaro. Op technisch gebied veranderde er weinig (het model was er met een 3,4-liter V6, vanaf 1996 opgevolgd door een 3,8-liter, en de 5,7-liter V8). Ook van dit model werd een cabrioversie leverbaar. In 2002 verdween deze Camaro van de markt. Pas in 2009 verscheen de vijfde generatie, twee jaar later gevolgd door een cabrioversie. Nog altijd kon de koper kiezen uit V6- en V8-motoren, gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingbak of een zestraps automaat. Het topmodel was de Chevrolet Camaro ZL1 met een 6,2-liter V8, goed voor 588 pk. In 2016 lanceerde Chevrolet de zesde generatie van de Camaro. Die is kleiner en lichter dan zijn voorganger en is leverbaar met een 2,0-liter viercilinder turbomotor van 270 pk. Daarnaast is er een 3,6-liter V6 met 330 pk en de topuitvoering SS heeft een 6,2-liter V8 aan boord die 440 pk levert. Alle motoren zijn er met zowel een handgeschakelde zesversnellingsbak als met een achttraps automaat.

Chevrolet Camaro

De jongste generatie Chevrolet Camaro is nog maar amper op de markt, terwijl zijn voorganger in Nederland maar mondjesmaat is verkocht. Dat zorgt voor een bescheiden occasionaanbod op GasPedaal.nl. Toch staan er hier enkele tientallen tweedehands Chevrolet Camaro te koop, waaronder ook klassieke modellen uit vroegere generaties. Wat de vijfde (en meest aangeboden) generatie betreft is het goed te weten dat een Chevrolet Camaro een echte liefhebbersauto is: hij is niet erg praktisch in het dagelijks gebruik, onzuinig en maakt veel herrie. Bovendien valt de interieurafwerking nogal tegen in vergelijking met Europese sportwagens van hetzelfde kaliber. Kijk voor concurrenten van de klassieke Camaro’s ook eens naar de Ford Mustang, Pontiac Firebird, Mercury Cougar, Plymouth Barracuda of AMC Javelin. De jongste generaties Camaro richten hun pijlen vooral op de Dodge Challenger en de jongste generatie van de Ford Mustang.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.