Chevrolet Matiz Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
362 resultaten

Tweedehands Chevrolet Matiz

De Chevrolet Matiz is een model dat in het verleden werd gemaakt door het Aziatische merk Daewoo. De tweedehands Daewoo Matiz is ook nog vertegenwoordigd in het aanbod gebruikte auto’s van GasPedaal.nl. Dit model was direct erg populair bij de presentatie aan het einde van de in de jaren negentig. Vanaf 1999 werd de overname van Daewoo door het Amerikaanse Chevrolet in gang gezet en uiteindelijk werd er besloten om het merk Daewoo helemaal te laten verdwijnen van de Europese markt en zo zou ook de Daewoo Matiz niet meer te koop worden aangeboden. Omdat de wagen toch een enorme populariteit genoot op de Europese markt besloot General Motors, waar Chevrolet toe behoort, om de Matiz later op deze markt te zetten als de Chevrolet Matiz.

De komst van de Chevrolet Matiz

Aan het begin van het nieuwe millennium werd duidelijk dat er op de markt een grote behoefte was aan kleine, compacte en zuinige auto’s die goed konden worden ingezet als stadsauto. De Daewoo Matiz paste perfect binnen dit beeld en daarom werd besloten om dit model weer te gaan produceren, nu onder het merk Chevrolet. Uiteindelijk verscheen de eerste Chevrolet Matiz in 2004 op de Europese markt. In andere landen, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Korea, wordt het model nog altijd geproduceerd als Deawoo Matiz. De tweedehands Chevrolet Matiz modellen zijn allemaal 5-deurs modellen die zeer sterk overeen komen met het allereerste model, de tweedehands Daewoo Matiz. De auto heeft een lengte van 350 centimeter, een breedte van 150 centimeter en weegt slechts 850 kilo. Het feit dat een dergelijk compact en licht voertuig toch was voorzien van vijf deuren deed het publiek versteld staan en dit zorgde dan ook direct voor een enorme populariteit van de Chevrolet Matiz.

Motorgebruik in de tweedehands Chevrolet Matiz

Tijdens de productieperiode, die uiteindelijk doorliep tot 2009, werden er meerdere motoren gebruikt in de Chevrolet Matiz. In eerste instantie werd er gekozen voor een 0,8 liter 3-cilinder met een vermogen van 52 pk. Vanaf 2005 werd er ook een iets krachtigere motor toegevoegd, namelijk een 1,0 liter 4-cilinder met een vermogen van 67 pk. De tweedehands Chevrolet Matiz is standaard een handgeschakelde 5-versnellingsbak, maar kwam ook optioneel als automaat op de markt.

Het verdwijnen van de Chevrolet Matiz

In 2009 werd besloten om de Chevrolet Matiz uit het assortiment te halen. Uiteindelijk werd de lege plek gevuld door de Chevrolet Spark, welke kan worden gezien als de directe opvolger van de Matiz. Een directe concurrent van de Matiz is de tweedehands Suzuki Alto, maar ook de Fiat Panda occasions en de Ford Ka zijn redelijk vergelijkbare gebruikte auto’s.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.