Chevrolet Corvette Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
153 resultaten

Tweedehands Chevrolet Corvette

De Chevrolet Corvette werd voor het eerst gemaakt in 1953 in het Europese ontwerp. De auto werd vervaardigd onder leiding van het Amerikaanse General Motors, waar Chevrolet een dochteronderneming van is. De presentatie van de Chevrolet Corvette deed het grote publiek verbazen, vooral door de bijzondere uitstraling van deze klassieke sportwagen. Het allereerste model werd gemaakt als cabriolet en werd een inspiratiebron voor diverse andere merken die een sportuitvoering op de markt wilden presenteren. De tweedehands BMW 507 is bijvoorbeeld door een Amerikaan ontworpen die zich liet inspireren door de Chevrolet Corvette. Dit is ook duidelijk in het design te zien.

Veel varianten onder de Chevrolet Corvette occasions

Verreweg de meeste automerken kiezen ervoor om een model bij een nieuwe generatie toch nog wat van de bekende uitstraling te laten behouden, maar bij de Chevrolet Corvette is dit heel anders. Er zijn sinds 1953 meerdere generaties verschenen van deze klassieke sportwagen, maar geen enkele generatie lijkt op elkaar. Het is in het verleden dan ook niet altijd duidelijk geweest of het nog wel echt om een Chevrolet Corvette ging. Iedere generatie kreeg een eigen persoonlijkheid en dit zorgt ervoor dat iedere generatie ook eigen fans heeft. Als je via GasPedaal.nl eens wat modellen bekijkt uit diverse generaties van de tweedehands Chevrolet Corvette, dan zie je direct dat het totaal andere modellen lijken.

Van Chevrolet Corvette naar Corvette

De Corvette was altijd een model van het merk Chevrolet, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Het is namelijk zo dat de aanhoudende populariteit van de Chevrolet Corvette ervoor heeft gezorgd dat de Corvette werd omgezet van een type naar een op zichzelf staand nieuw merk binnen het General Motors concern. Het sportmerk van GM heet nu dus Corvette. Dit gebeurde met het verschijnen van de zesde generatie van de Corvette. De eerste generatie werd gemaakt van 1953 tot en met 1962, de tweede generatie werd geproduceerd van 1963 tot en met 1967, de derde generatie van 1968 tot en met 1982, de vierde generatie van 1984 tot en met 1996 en de Chevrolet Corvette occasions uit de vijfde generatie komen uit de bouwjaren 1997 tot en met 2004. In 2005 werd Corvette, met de zesde generatie, dus een merk in plaats van een model.

De laatste generatie van de Corvette

Als je een tweedehands Corvette uit de zesde generatie wilt kopen, dan kun je dus zoeken naar modellen vanaf 2005. Het topmodel uit deze generatie is de tweedehands Corvette ZR-1. Dit is de tot nu toe snelste wagen uit het Corvette assortiment. De sportwagen levert een vermogen van 647 pk. De auto haalt een snelheid van 330 km/u en de 100 km/u wordt vanuit stilstand al binnen 3,4 seconden behaald.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.