Chevrolet Cruze Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
42 resultaten

Tweedehands Chevrolet Cruze

De Chevrolet Cruze werd in 2009 geïntroduceerd als opvolger van de Chevrolet Nubira en de Chevrolet Lacetti. De compacte middenklasser was in eerste instantie alleen leverbaar als vierdeurs sedan. In 2011 volgde een vijfdeurs hatchback, een jaar later kwam een stationwagen op de markt. Met het vertrek van Chevrolet van de Europese markt in 2015 is ook de Cruze verdwenen.
De Chevrolet Cruze begon zijn loopbaan met twee viercilinder benzinemotoren, een 1,6-liter (114 pk) en een 1,8-liter (141 pk). Er was ook een 2,0-liter diesel, in twee vermogensvarianten (125 en 150 pk). De hatchback kreeg dezelfde benzinemotoren, maar kreeg een sterkere diesel, met een inhoud van 1,6-liter, goed voor 163 pk. Later, bij de introductie van de stationwagen, volgde een 140 pk sterke 1,4-liter benzinemotor. Tegelijkertijd kwam er een 1,7-diesel van 130 pk in het programma. Die krachtbron werd pas in het laatste modeljaar van de Cruze ook leverbaar in de andere carrosserievarianten, maar dan met 110 pk. Op alle benzinemodellen was een automatische transmissie leverbaar; van de diesels werden alleen de modellen met 2,0-litermotor met zo’n transmissie geleverd.

Chevrolet Cruze

Op designgebied is de Chevrolet Cruze nooit toonaangevend en modern geweest, hoewel het model zeker niet oogt als een budgetauto. Binnenin valt op dat de materiaalkeuze en afwerking hier en daar niet echt conform de moderne wensen zijn. Elke carrosserievariant is binnenin ruim en al vanaf de instapuitvoering rijk uitgerust, ook op het gebied van veiligheid. Bovendien is hij degelijk in elkaar geschroefd en is op technisch gebied ruim geput uit onderdelen van de schappen van GM-merk Opel. Verwacht op het gebied van rijeigenschappen geen wonderen van de auto; de auto rijdt prima, maar mist raffinement. Daar staat tegenover dat de Cruze zich heeft bewezen als een zeer betrouwbare auto, die nette prestaties en een redelijk brandstofverbruik koppelt aan een ruim interieur en – vooral in de sedan en stationcar – een forse bagageruimte.

De Cruze is nooit een verkooptopper geweest en doordat er sinds 2015 geen Chevrolet-dealers meer bestaan, moet je op meer verschillende plekken dan gebruikelijk op zoek naar een exemplaar. Daarom is het handig dat op GasPedaal.nl een ruim aanbod van alle varianten te vinden is. Voordeel van de Cruze is dat de occasionprijzen scherp zijn, nadeel is dat door het verdwenen dealernetwerk de restwaarde erg matig is. Van de sedan is het aanbod het grootst. Dieselmodellen worden een stuk minder vaak aangeboden dan de benzinemodellen. Check in alle gevallen de onderhoudsgeschiedenis en laat bij voorkeur een aankoopkeuring uitvoeren. Voor eigenaars van een Cruze occasion is overigens de onderdelenvoorziening geen probleem: GM houdt die de komende jaren zeker in stand. Concurrenten van de Chevrolet Cruze die je ook kunt bekijken: de Opel Astra, Ford Focus, Hyundai i40, Subaru Impreza, Peugeot 308 of Toyota Corolla.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.