NL aanbod

EU aanbod

Toyota MR 2 Occasions

49 occasions gevonden

De Toyota MR2 is een lichtgewicht tweepersoons sportwagen die over drie generaties is gebouwd. Hij is in productie geweest van halverwege de jaren tachtig tot en met 2007. In die tijd is zowel het uiterlijk als de techniek flink op de schop gegaan, maar het recept is in de basis altijd hetzelfde gebleven. Dat wil zeggen: een middenmotor in combinatie met achterwielaandrijving en vaak een handgeschakelde versnellingsbak. Fijn is ook dat de MR2 niet te slordig met je portemonnee omgaat, gezien de motoren tamelijk zuinig zijn. Ontdek meer over Toyota MR2 occasions.

Lees meer over Toyota MR 2 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Toyota MR2

Toyota begint in de jaren zeventig met de ontwikkeling van een plezierauto die tegelijkertijd zuinig omgaat met de brandstof. Het resultaat arriveert in 1985 in de vorm van de MR2, een guitige coupé met achterwielaandrijving en een middenmotor. Dit recept blijft onveranderd gedurende het leven van de sportauto, al gaat het design met iedere generatie wel op de schop. Tussen 1985 en 2007 verschijnen er in totaal drie generaties van de sportieve coupé of cabriolet. In die tijd bouwt hij een flinke achterban op die veel liefde heeft voor de lichtgewicht auto.

Uitvoeringen en bouwjaren


Toyota MR2 occasions kun je uit drie tijdvakken krijgen. De eerste loopt van 1985 tot en met 1990, de tweede van 1990 tot en met 2000 en de derde van 2000 tot en met 2007. In die tijd gebeurt er genoeg op het gebied van ontwikkeling. De eerste generatie MR2 heeft bijvoorbeeld een 1.6 liter viercilinder die goed is voor 124 pk. De tweede generatie MR2 krijgt een 2.0 liter viercilinder die aanvankelijk 154 pk levert. Dit wordt later opgehoogd tot 175 pk. De derde generatie perst 140 pk uit zijn 1.8 liter viercilinder zestienklepper.

Toyota MR2 occasions


Als je op zoek bent naar een tweedehands Toyota MR2, ben je bij Gaspedaal.nl aan het juiste adres. Hier vind je een diverse verzameling aan occasions van de lichtgewicht sportauto. De meerderheid bestaat uit de derde generatie MR2, maar er zijn voldoende occasions verkrijgbaar uit voorgaande generaties. Je ziet tevens dat hij het populairst is als cabriolet, of dat nu een volwaardige cabrio betreft of een zogeheten t-top. Hij wordt louter met benzinemotoren geleverd en is in de meeste gevallen voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, maar voor de comfortliefhebbers is ook een automaat beschikbaar.

Alternatieve occasions


Toyota mag dan bekendstaan als een merk dat zich vooral richt op het maken van gezinsauto?s en terreinwagens, het heeft ook wel een handje van sportwagens. Uit de tijd van de MR2 stammen bijvoorbeeld ook de beroemde Celica die gebruikt is in de rallysport en de beruchte Supra, een waar icoon in de autowereld. In meer recente tijden heeft Toyota de uitstekende GT86 uitgebracht, die inmiddels is vervangen door de GR86. Ieder van deze auto?s kan gezien worden als een alternatief voor MR2 occasions, aangezien ze allemaal een sportief karakter hebben en voor redelijke prijzen gekocht kunnen worden.

Prijzen Toyota MR2 occasions


De Toyota MR2 mag dan misschien niet de bekendheid van de Mazda MX-5 of de allure van de Honda S2000 hebben, in zijn eigen recht is het een fantastische rijdersauto. Bovendien profiteer je van de uitmuntende bouwkwaliteit van het altijd nauwkeurige Toyota. Met de techniek zit het dus wel snor. Prijzen van tweedehands MR2 modellen variëren afhankelijk van de staat van de occasion, het bouwjaar en de tellerstand. Vroege exemplaren zijn overigens niet zomaar goedkoper: integendeel, gaat het om een goed bewaard model, dan kan deze tot de duurste behoren.

Populaire zoekopdrachten