NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Toyota Auris Occasions

918 occasions gevonden

De Toyota Auris heeft een dijk van een opgave voor zich wanneer deze in 2007 debuteert als opvolger van de welbekende Toyota Corolla. Toyota pakt het anders aan met de Auris: eerst wordt het interieur ontworpen, daarna pas de rest. Het levert een opmerkelijke maar fijn ingerichte binnenzijde op. Toyota laat het daar niet bij. Het Japanse automerk pakt in 2010 meteen door met een facelift die misschien wel de belangrijkste toevoeging brengt: een hybride aandrijflijn.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 47 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Toyota Auris treedt in de voetsporen van een icoon

In 2013 wordt de Toyota Auris in zijn geheel vernieuwd met de lancering van de tweede generatie. Dit levert niet alleen een compleet opgefrist interieur en exterieur op, maar ook een verschuiving in het modellengamma. Waar de oorspronkelijk Auris geleverd werd als drie- en vijfdeurs hatchback, is de tweede generatie Auris als hatchback alleen nog verkrijgbaar met vijf deuren. Daarnaast komt een grotere variant, een stationwagon met de benaming Touring Sports om precies te zijn. De Toyota Auris krijgt in 2015 een laatste facelift alvorens de modelnaam volledig verdwijnt en vervangen wordt door de Corolla.

Een Toyota Auris als occasion: dit zijn de modellen

Dat de Toyota Auris nooit het huismerk wist te worden dat de Corolla wel was, betekende dat de handige personenauto geen lang leven was beschoren. Populair was de Auris niet, maar dat maakte het nog geen slechte auto. Integendeel, de Toyota Auris was als totaalpakket erg compleet, waardoor het als occasion een slimme koop kan zijn. De Auris geniet van Toyota?s beroemde betrouwbaarheid, is erg praktisch en bovendien niet duur in gebruik ? helemaal wanneer je een hybride neemt. Het is daarmee een sterk alternatief voor concurrenten als de Ford Focus, Renault Mégane en Volkswagen Golf.

De Toyota Auris werd aanvankelijk geleverd met een reeks benzine- en dieselmotoren. De 1.3 VVT-i geldt als het instapmodel, bij latere modellen van de Toyota Auris vormt de kleinere 1.2T als een zuiniger en schoner alternatief. De Auris beschikt de eerste jaren over forse diesels zoals de 2.0 en 2.2 D-4D. De compacte 1.4 D-4D-F mag wel blijven en krijgt later bijval van een grotere 1.6 D-4D-F. Een Toyota Auris occasion kan in meerdere uitvoeringen worden gevonden. Ben je op zoek naar veel extra?s, dan kun je het beste een Dynamic of Executive model proberen te vinden. De Comfort uitvoering is het basismodel.

Welke tweedehands Toyota Auris kopen: hybride, benzine of diesel

De Toyota Auris is verkrijgbaar als benzine, diesel en hybride. In die laatste variant is de Auris voornamelijk verkocht, vanwege de financiële voordelen die daarmee gepaard gaan. Daarom zul je tweedehands vooral hybride modellen van de Toyota Auris tegenkomen. Het merendeel van de Toyota?s Auris op de markt heeft een gedeeltelijk elektrische aandrijflijn. De prijs van een hybride Toyota Auris occasion begint zo rond de 6.000 euro, maar voor 7.000 euro krijg je de betere exemplaren te zien in nette staat en met lage tellerstanden. Wil je een hybride Auris van de tweede generatie, dan moet je eerder denken aan een bedrag van boven de 10.000 euro.

Is een hybride aandrijflijn geen vereiste of past deze simpelweg niet in je budget, dan kun je een Toyota Auris met benzine- of dieselmotor al vanaf 3.000 euro kopen. Het gaat dan overigens wel vooral om exemplaren met een benzinemotor, want diesels zijn er nauwelijks. Als je een jongere Auris wilt hebben, dan moet je rekening houden met een bedrag van minimaal 8.000 euro

Meer Toyota Auris modellen

Bekijk ook Toyota Auris occasions of meer informatie over de Toyota Auris op AutoTrack en Toyota Auris occasions op AutoWereld.