NL aanbod

EU aanbod

Toyota Corolla Occasions

1.303 occasions gevonden

De Toyota Corolla is een begrip. Niet alleen in de autowereld, maar in de wijde wereld. Het is met afstand de bestverkochte auto aller tijden. Sinds zijn debuut in 1966 zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van de Toyota Corolla verkocht. In die tijd heeft Toyota twaalf generaties van de Corolla gebouwd, waarvan er in Nederland tien zijn verkocht onder deze benaming. De Corolla werd in dit land van 2007 tot en met 2019 verkocht als de Toyota Auris. Sindsdien heet het model hier weer gewoon Corolla, en deze is beschikbaar als vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagon (Touring Sports).

Lees meer over Toyota Corolla onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.606 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Toyota Corolla is de bestverkochte auto aller tijden

Als vanzelfsprekend is de Toyota Corolla sinds zijn debuut in de jaren ?60 meermaals onder het mes gegaan. Over de jaren is de Corolla met uiteenlopende designs en in allerhande carrosserievormen geleverd, van tweedeurs coupé tot vijfdeurs liftback. De Toyota Corolla is een auto voor de menigte en beschikt daarom voornamelijk over onschuldige, relatief zuinige motoren en betrouwbare techniek. Het zijn deze eigenschappen, plus zijn toegankelijke prijzen, die de Corolla een groot succes hebben gemaakt.

Een Toyota Corolla occasion kopen: van klassieker tot hybride

De Toyota Corolla heeft een belangrijke rol gespeeld in de reputatie van de Japanse autofabrikant omtrent betrouwbaarheid. Hoewel de Corolla een minder uitgesproken karakter heeft dan concurrenten zoals de Volkswagen Golf en Renault Mégane, kan geen van zijn rivalen tippen aan de bouwkwaliteit van Toyota. Een Corolla is relatief betaalbaar in aanschaf, maar het is vooral in gebruik waar je geld bespaart. Bovendien is de Toyota Corolla altijd een van de ruimste en meest praktische auto?s in zijn klasse geweest. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de veelzijdigheid van het model.

In recente jaren werd de Toyota Corolla geleverd als hatchback, sedan, stationwagon en compacte MPV, in de vorm van de handige en hoge . De Corolla is geleverd met een lange reeks van compacte benzine- en dieselmotoren. Sinds de komst van de twaalfde generatie in 2019 is de Corolla niet langer verkrijgbaar met een dieselmotor. Wel is er vanaf dat moment de optie om een hybride aandrijflijn te kiezen, welke tot de zuinigste en schoonste motoriseringen behoort.

Prijs tweedehands Toyota Corolla is afhankelijk van bouwjaar en versie

De Toyota Corolla is een bijna ontelbaar aantal varianten geproduceerd dus heb je het voor het uitzoeken als je een tweedehands exemplaar wilt kopen. Dat gezegd, tegenwoordig zul je vooral modellen van de twaalfde en huidige generatie tegenkomen, nog specifieker met een hybride aandrijflijn: de 1.8 Hybrid of de krachtiger 2.0 Hybrid met 180 pk. Vanwege de fiscale en financiële voordelen is de hybride Toyota Corolla een gewild model, die je als occasion vanaf ongeveer 20.000 euro kunt kopen.

Als eerste auto is de Toyota Corolla ook interessant: als je een exemplaar zoekt uit de late jaren ?90 tot en met de overgang naar de Auris in 2007 kun je nog heel degelijke auto?s vinden voor een nette prijs. Voor 5.000 euro zijn er veel degelijke Toyota Corolla occasions verkrijgbaar die je ondanks hun leeftijd niet zomaar in de steek zullen laten. Grijp je verder terug in de catalogus van de Corolla, dan stijgt de prijs weer. Een puntgave Toyota Corolla youngtimer of oldtimer kan gerust 25.000 euro of nog meer kosten.

Meer Toyota Corolla modellen

Bekijk ook Toyota Corolla occasions of meer informatie over de Toyota Corolla op AutoTrack en Toyota Corolla occasions op AutoWereld.