NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Toyota Supra Occasions

14 occasions gevonden

De Supra is een sportwagen van Toyota. De eerste generatie verschijnt in 1982, waarna de tweede van 1988 tot 1993 gebouwd wordt. De derde generatie Supra, die van 1993 tot 1996 wordt verkocht in Nederland, is goed voor 330 pk. Voldoende voor een top van 282 km/u en een sprint naar 100 km/u in 5,1 seconden. Het duurt nog tot 2019 voordat de vierde generatie verschijnt. Die is samen met BMW ontwikkeld en voorzien van een 258 pk 2.0- viercilinder of 340 pk 3.0-liter zescilinder. Beide zijn goed voor een top van 250 km/u.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 112 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Toyota Supra

De tweedehands Toyota Supra is een sportief model uit het wagenpark van het Japanse merk. In eerste instantie zou deze auto niet worden gepresenteerd op de Nederlandse markt, waardoor wij bij de dealer geen kennis hebben kunnen maken met de eerste generatie. Het succes van de auto zorgde ervoor dat er werd besloten om toch ook naar Nederland te gaan, dan wel met de tweede generatie. Deze werd gepresenteerd in het jaar 1982. De sportieve Toyota Supra was in die tijd bedoeld om de directe concurrentie aan te gaan met andere sportmodellen van Japanse merken. Deze modellen kan je terugvinden bij onder meer de tweedehands Nissan, de gebruikte Mitsubishi en de occasions van de Honda NSX en de Mazda RX-7.

Drie productiejaren

Er zijn niet erg veel tweedehands exemplaren te vinden van deze sportwagen van Toyota. Zelfs via GasPedaal.nl is het aanbod vaak wat mager als je een tweedehands Toyota Supra uit de tweede generatie wilt. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze tweede generatie slechts drie jaar in productie is gebleven. Uiteindelijk stopte de productie in 1985 en iedereen dacht eigenlijk dat het gedaan was met de Toyota Supra, maar dit bleek niet het geval. Twee jaar na het verkopen van het laatste model uit de tweede generatie werd de productie weer opgepakt in 1987, met de derde generatie van de sportwagen. Ook dit werd niet de laatste generatie. De vierde, en ook laatste, generatie werd gemaakt vanaf 1993.

Diverse versies binnen de derde generatie

Als je een tweedehands Toyota Supra uit de derde generatie wilt kopen, dan moet je via GasPedaal.nl zoeken naar de modellen met een bouwjaar tussen 1987 en 1992. Je ziet direct dat hier meerdere versies van op de markt zijn gebracht. Daarnaast is het ook duidelijk dat het gaat om een metamorfose van de eerdere uitvoering, want deze uitvoering is aanzienlijk ronder in de carrosserie. Er is een mooie uitvoering te vinden met een zogenaamd tagadak. Dit is een dak waarvan de dakpanelen kunnen worden afgenomen. Een beetje het idee van een cabrio. In deze generatie werd ook het motorvermogen opgeschroefd, naar 3,0 liter en er werd een turbo toegevoegd. Hierdoor kwam het vermogen op 235 pk. In 1988 kreeg de derde generatie nog een tussentijdse metamorfose.

Aandacht voor de turbomotor

Een turbomotor klinkt heel aantrekkelijk, maar het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan de pakking van de cilinderkop in de derde generatie van de tweedehands Toyota Supra. De fabrikant heeft met de turbo een fout gemaakt, waardoor de koppakking sneller kapot gaat en motoren zelfs relatief snel beschadigd raakten.

Meer Toyota Supra modellen

Bekijk ook Toyota Supra occasions of meer informatie over de Toyota Supra op AutoTrack en Toyota Supra occasions op AutoWereld.