Seat Ateca Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
718 resultaten

Tweedehands SEAT Ateca

Dat een SUV niet bepaald suf is, bewijst de Seat Ateca. Dit stukje puur Spaans temperament is in maar liefst 7 verschillende uitvoeringen te koop. Natuurlijk zit er veel onderscheid tussen het instapmodel de SEAT Ateca Reference en de meest luxe Xcellence. Het advies van GasPedaal.nl is om daar bij je zoektocht naar een occasion Seat Ateca doorheen te prikken. Alle uitvoeringen zijn immers in basis hetzelfde, alleen de extra opties maken het verschil.

Mag het iets meer zijn

Het kopen van een occasion SEAT Ateca heeft wel iets van het kopen van een stukje vlees bij de slager. Het is kritisch rondneuzen tussen het complete assortiment om dan uiteindelijk uitkomen bij de vraag: “mag het ietsje meer zijn?”. Er valt dan ook nogal wat te kiezen en de verschillen zijn soms marginaal. Ook bij de Spaanse autofabrikant werkt men blijkbaar vanuit een kruideniersmentaliteit. De SEAT Ateca valt in het segment van de compacte SUV’s. Deze auto is een aangename combinatie van hoogwaardige kwaliteit en ‘value for money’.

Geen eenheidsworst

Dat het verschil in prijs tussen de diverse uitvoeringen vooral zit in de aantrekkelijke upgrade pakketten, is voor jou als koper van een occasian SEAT Ateca eigenlijk alleen maar prettig. Bij welke uitvoering je ook uitkomt, je krijgt waar voor je geld. Met de lancering van de Ateca bracht SEAT voor het eerst een SUV op de markt. Veel elementen, waaronder de trapeziumvormige grille, de scherp gelijnde dorpels en de driehoekige lichtelementen, zijn bekende trekken van de Seat Leon, die ook als basis voor de Ateca diende. Toch is elk detail zorgvuldig gevormd om de auto een geheel eigen identiteit te geven. Het is dus geen kopie en zeker geen eenheidsworst.

SEAT Ateca occasion, ook met automaat

Je zou het trendvolgend kunnen noemen dat SEAT de Ateca levert met een uitgebreide selectie TSI benzine- en TDI dieselmotoren. Alle zijn voorzien van turbotechnologie en naar wens met voor- of vierwielaandrijving. Je kunt gaan voor de uitvoering met de 1.0TSI driecilinder turbo benzinemotor tot aan het type dat is uitgerust met de krachtige 2.0 TDI krachtbron. En daar zit dus nog van alles tussen. Het houdt echter niet op met deze keuzemogelijkheden, want naast een handgeschakelde versnellingsbak kun je ook nog kiezen voor een occasion SEAT Ateca met een DSG-automaat. Het kopen van een tweedehands Ateca heeft wel iets weg van een multiplechoicevraag. Alleen zijn in dit geval alle keuzeopties goed. Je moet alleen even goed zoeken in het aanbod op GasPedaal.nl en vooraf je persoonlijke voorkeuren bepalen. Daarmee leg je een goede basis voor heel veel zorgeloze kilometers in een auto die qua (trek)kracht, vormgeving, kleur, afwerking en extra opties past als een maatkostuum.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.