Seat Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
10344 resultaten

Tweedehands Seat

Seat is een Spaans automerk, opgericht in 1950. Tot en met de jaren tachtig bouwde het merk vooral Fiats in licentie. Sinds 1990 is Seat eigendom van de Volkswagen Groep en wordt het neergezet als het sportieve merk in het middensegment. Onder de vleugels van Volkswagen heeft Seat zich ontwikkeld tot een volwaardig automerk met een sportief imago.

Seat modellen

Het eerste volledig in eigen beheer geproduceerde model was de Seat Ibiza in 1984. Deze compacte auto in de klasse van de Volkswagen Polo is uitgegroeid tot de meest succesvolle Seat. Hij wordt nog steeds geproduceerd, inmiddels op basis van diezelfde Polo, en zit sinds 2008 alweer aan de vierde generatie. Tegelijk met de tweede generatie Ibiza introduceerden de Spanjaarden de Cordoba, een sedan en stationwagon op basis van de Ibiza. In 1996 was het de beurt aan de Alhambra, een MPV op basis van de Volkswagen Sharan en de Ford Galaxy. Een jaar na de MPV arriveerde een stadsautoauto die bijna twee keer in de Alhambra paste, de Arosa. Uiteraard op basis van een model van het moederbedrijf, deze keer de Volkswagen Lupo. In 1999 verscheen de Leon, een vijfdeurs hatchback afgeleid van de Volkswagen Golf. De Altea maakte zijn opwachting in 2004. Deze vijfdeurs stationwagon/MPV-achtige heeft net als de Leon de Volkswagen Golf (de Golf V) als basis. Van 2009 tot 2013 was er ook nog de Exeo, een vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagon gebaseerd op een ouder model Audi A4.

Seat

Zoek je een Seat occasion? Op Gaspedaal.nl zijn talrijke tweedehands Seats te vinden en het aanbod wisselt voortdurend. Je kunt gegarandeerd een Ibiza, Leon, Mii of ander Seat model vinden die aan al jouw wensen voldoet.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.