NL aanbod

EU aanbod

Seat Leon Occasions

1.988 occasions gevonden

De Seat Leon heeft heel wat in te halen wanneer deze in 1999 wordt onthuld als concurrent van concerngenoot Volkswagen Golf. De Leon doet zijn naam eer aan en bewijst al gauw de taak aan te kunnen. De Spaanse leeuw volgt precies de nieuwe merkwaarden van SEAT: de Leon is sportief, jeugdig en heeft een kenmerkend design. Met een flinke dosis karakter zet de Leon het automerk goed en wel op de kaart.

Lees meer over Seat Leon onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 4.159 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Seat Leon is de Spaanse peper in zijn segment

Het duurt niet lang voordat de Seat Leon een aardige cultstatus heeft opgebouwd en een achterban heeft. Hoewel de tweede, derde en het meest recent ook de vierde generatie stuk voor stuk een eigen design hebben, blijft de Leon altijd goed verkopen.

De praktische Seat Leon is in de basis als totaalpakket al erg aantrekkelijk dankzij degelijke motoren, fijne voorzieningen en aangename keuzemogelijkheden. De Seat Leon is verschenen als drie- en vijfdeurs hatchback, maar ook als handige stationwagon (Sportstourer). De sportieve varianten kunnen op extra veel liefde rekenen. Al sinds de begindagen van de Leon heeft Seat het model geleverd met krachtige motoren, vierwielaandrijving en een puik onderstel om scherp rijgedrag te garanderen. Met name de Cupra-modellen spreken tot de verbeelding. Tegenwoordig beschikken deze auto?s over meer dan 300 pk.

Als occasion biedt de Seat Leon voor ieder wat wils

De Seat Leon is door de jaren in een groot aantal varianten op de markt verschenen, wat betekent dat je het voor het uitkiezen hebt als je een occasion wilt kopen. Allereerst moet je bedenken welke Leon het beste op jouw situatie aansluit: wil je bijvoorbeeld een stationwagon, dan vallen de eerste twee generaties al af en moet je een model van na 2012 zoeken. Het design is ook een factor. Iedere Seat Leon heeft een karakteristiek ontwerp: het kan zomaar dat de bolvormige tweede generatie Leon (2005-2012) niet naar jouw smaak is, maar de scherp ogende vierde generatie wel. Dit heeft wel invloed op de prijs, want een jonge Seat Leon kost al snel een veelvoud van de gemiddelde tweede generatie Leon.

De Seat Leon is bijzonder veelzijdig en dat is ook te merken als occasion. De Leon kan zakelijk voor de dag komen, maar hij kan evengoed in Cupra-trainingspak verschijnen. Het is aan jouw wensen en budget wat de uitkomst is. Dit komt ook terug in de motorisering van de Seat Leon. Iedere generatie is geleverd met aangename, zuinige diesel- en benzinemotoren bekend van moederbedrijf Volkswagen. Tegelijkertijd zitten er potente viercilinder tussen die meer dan 300 pk produceren en voor buitengewoon plezierige autoritten kunnen zorgen. Ook zijn er mild en plug-in hybride varianten op de markt gekomen, evenals versies die rijden op lpg of aardgas.

De prijs van een tweedehands Seat Leon

De Seat Leon werd oorspronkelijk gelanceerd als hatchback als alternatief voor de Seat Toledo, maar tegenwoordig zie je dat de stationwagon variant minstens zo populair is. Bij het aanbod van tweedehands modellen van de Seat Leon is de verdeling half om half. Het blijkt dat Seat Leon kopers niet vies zijn van een beetje comfort, want het overgrote deel van de occasions heeft een automatische versnellingsbak. Een tweedehands Seat Leon kun je al vinden voor minder dan 1.000 euro, maar dan heb je te maken met een geleefd exemplaar van de eerste generatie. Voor minder dan 3.000 euro kun je al een degelijke Seat Leon van de tweede generatie kopen.

De jonge Seat Leon modellen zijn wat meer aan de prijs. Een Leon van de derde generatie met een redelijke tellerstand kost zo?n 7.500 euro. Een instapmodel van de vierde generatie kost al snel 20.000 euro. Wil je een Cupra kopen, dan betaal je daarvoor nog meer geld. Vaak kost zo?n sportieve uitvoering minimaal het dubbele van een normaal exemplaar.

Meer Seat Leon modellen

Bekijk ook Seat Leon occasions of meer informatie over de Seat Leon op AutoTrack en Seat Leon occasions op AutoWereld.