NL aanbod

EU aanbod

Renault Fluence Occasions

1 occasions gevonden

Renault Fluence - Z.E Dynamique (Incl Accu)

€ 9.999

Renault Fluence - Z.E Dynamique (Incl Accu)

2012, 46.071km

Boxtel (NB)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Renault Fluence

De Renault Fluence is nog een vrij jonge telg van het Franse merk, maar toch is deze alleen nog tweedehands te verkrijgen. In 2011 kwam deze elektrisch aangedreven auto, de opvolger van de tweedehands Renault Mégane, op de markt en er werd veel van deze 4-deurs sedan verwacht. Helaas was de fabrikant niet blij met de verkoopcijfers, waardoor deze besloot de auto alweer aan het begin van 2014 uit de productie te halen. Er kwamen maar 140 orders bij de fabrikant binnen. Hierdoor zijn er niet heel veel van te vinden. Als je geen tweedehands Renault Fluence kan vinden via GasPedaal.nl, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij de concurrerende modellen, zoals de tweedehands Nissan Leaf, de gebruikte Opel Ampera, Chevrolet Volt en de BMW i3 occasions.

Gebaseerd op de populaire Renault Mégane

De Renault Mégane behoort tot de meest populaire modellen van het merk. Er zijn dan ook drie generaties van verschenen, waarvan de laatste in 2008 werd gepresenteerd. Hierna volgde de Renault Fluence. Omdat deze de basis in de populaire Mégane vindt werd er veel van verwacht, maar dit viel tegen. In Nederland waren sedans op dat moment in geen geval populair, waardoor besloten werd om op onze markt alleen een elektrische variant uit te brengen. In andere landen werden er wel ook modellen van uitgebracht met zowel diesel- als benzinemotoren.

Niet ontworpen als Electric Vehicle

Er komen steeds meer elektrisch aangedreven voertuigen bij op de markt, en juist daarom werd er van de Renault Fluence een elektrische variant gemaakt. Dit was helemaal niet de bedoeling. De tweedehands Renault Zoe werd wel speciaal ontworpen als Electric Vehicle, en deze werd dan ook direct beter ontvangen op de markt. Toch zijn de prestaties van de tweedehands Renault Fluence helemaal niet zo slecht. Je mag een trekkracht van 226 Nm verwachten en een vermogen van 90 pk. Met een volle accu rijd je een maximale afstand van 185 kilometer. De oplaadtijd is wel wat aan de lange kant, namelijk tussen de zes en de acht uur. Een nadeel van de tweedehands Renault Fluence is dat deze een accupakket heeft met een gewicht van 280 kilo, waardoor de auto veel zwaarder is dan deze zou hoeven zijn.

Een betrouwbare auto

Ondanks dat de Renault Fluence door de fabrikant op het laatste moment nog elektrisch werd gemaakt zit deze toch heel goed in elkaar. Er zijn verbeterpunten te zien die eigenlijk nog doorgevoerd hadden moeten worden, maar aan prestaties en betrouwbaarheid is er helemaal niks mis mee.