Opel Ampera occasions

1 resultaten
 • car
  € 11.900
  Opel Ampera - 1.4 Hybrid Leer+Verw. Cam Clima Cruise
  Bouwjaar: 2012, Km.stand: 191.248 km
  Hybride, 1398cc, 111kW, Automaat, Hatchback, Blauw, 5-deurs
  Surhuisterveen (FR)
  Bron: AutoWereld.nl, ROS finance, De Autofinancier, FinancierDirect

Tweedehands Opel Ampera

Als je een elektrische auto wilt, dan kan je via GasPedaal.nl eens op zoek gaan naar een Opel Ampera. Dit is een elektrische auto van het Duitse merk, welke is uitgerust met een range extender. Deze range extender werkt als een dynamo, waardoor deze ervoor zorgt dat de accu wordt bijgeladen wanneer deze leeg dreigt te raken. Dit is vergelijkbaar met de tweedehands BMW i3. De Opel Ampera werd voor het eerst gespot op de Autosalon van Genève. Dit was in het voorjaar van 2009. Uiteindelijk kwam de Opel Ampera in 2011 beschikbaar bij de dealers. De elektrische Opel Ampera heeft dezelfde techniek als de tweedehands Chevrolet Volt, welke ook elektrisch is.

De elektromotor

De tweedehands Opel Ampera heeft een sterke elektromotor die met een 370 Nm koppel een vermogen levert van 110 kW. Het volledige koppel wordt al bereikt wanneer de auto stilstaat. Dit is niet het geval bij benzineauto’s, welke eerst een bepaald aantal toeren moet maken om het volle koppel te bereiken. Als we de elektromotor van de tweedehands Opel Ampera vergelijken met bijvoorbeeld de 1.8 benzinemotor van de tweedehands Opel Insignia, dan zien we dat de benzinemotor meer vermogen levert, namelijk 260 pk, met een lager koppel van 350 Nm.

De accu

De Opel Ampera occasions zijn voorzien van een lithium-ion-accu. Deze accu levert 16 kWh. De accu wordt voor 80% opgeladen en wordt gezien als leeg wanneer er nog ongeveer 20% over is. Dit is zo ingesteld om ervoor te zorgen dat de levensduur van de accu langer is. In totaal kan er ongeveer zestig kilometer worden gereden op de accu. Hierna wordt de verbrandingsmotor (range extender) geactiveerd en kan er nog een behoorlijke afstand worden afgelegd. In dit geval kan er maximaal vijfhonderd kilometer worden gereden met de tweedehands Opel Ampera. De capaciteit van deze elektrische auto ligt gemiddeld op 10 kWh.

Specificaties

Op zestig kilometers, die volledig elektrisch kunnen worden gereden, wordt er 10 kWh verbruikt. De CO2-uitstoot van de auto ligt op 72 gram per kilometer. De tweedehands Opel Ampera kan worden opgeladen aan het stopcontact of een laadpaal, maar kan niet worden opgeladen middels snel laden. De maximale snelheid van de tweedehands Opel Ampera ligt op 161 kilometer per uur en de auto heeft 9 seconden nodig om de honderd kilometer te bereiken vanuit stilstand. Voor de eerste honderd kilometer ligt het verbruik gemiddeld op 1,6 liter. Op elke volgende honderd kilometer wordt er gemiddeld 4,8 liter verbruikt wanneer de accu ondertussen niet wordt bijgeladen.

Meer Opel Ampera modellen

Bekijk ook Opel Ampera occasions of meer informatie over de Opel Ampera op AutoTrack en Opel Ampera occasions op AutoWereld.
Gaspedaal.nl / Opel / Ampera