NL aanbod

EU aanbod

BMW I 3 Occasions

364 occasions gevonden

Een tweedehands BMW i3 is een B-segment hatchback met een hoog dak en een elektrische motor met enkele, automatische transmissie en achterwielaandrijving. De bouwer is het Duitse BMW, een van de zogenaamde Grote Drie, naast Mercedes-Benz en Audi. De Li-ion batterij bevindt zich in de ondervloer en kan optioneel uitgebreid worden met een benzinemotor.

Lees meer over BMW i3 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.440 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Je BMW i3 occasion is een prijsbeest

Een tweedehands BMW i3 occasion, of eerder het Mega City Vehicle, staat voor de eerste massaproductie van een voertuig met nul uitstoot, en ook het ontstaan van het merk BMW i, als derde BMW-merk naast BMW en Mini. Die eer deelt de auto met de BMW i8, een plug-in hybride. De i3 debuteert in 2011 op de Internationale Motorshow van Duitsland en de productie vangt aan in september 2013, in Leipzig.

Tussen 2014 en 2016 is de BMW i3 de derde bestverkopende elektrische wagen ter wereld. Eind 2020 wordt de kaap van 200.000 exemplaren gerond. Het is dan ook geen wonder dat de i3 een karrenvracht aan prijzen weet te kapen. Het voertuig is 2 keer de World Car of the Year en wordt in 2014 de World Green Car en het World Car Design of the Year. De prestigieuze iF Product Design Gold Award wordt gepakt, en in 2017 is de i3 ook nog eens de World Urban Car of the Year op de Internationale Autoshow van New York.

Het design van BMW i3 modellen


De BMW i3 modellen zijn een ontwerp van Richard Kim en verschijnt enkel als vijfdeurs model. Het design koppelt sterkte aan een ongezien licht gewicht en weet de aandacht voor duurzaamheid tot in de kleinste details door te voeren. De passagiersmodule is gebouwd in polymeer versterkt met koolstofvezels (CFRP) en vastgemaakt aan een aluminium module voor het chassis, de batterij, het rijsysteem en de krachttrein. Het gebrek aan motor maakt een zogenaamd "clean sheet design" mogelijk, dat ultralicht is en er sportief uitziet. Zo worden voor de deurpanelen de plastics gecombineerd met hennepvezels, die ook het interieur van de wagen bepalen.

Recentere BMW i3 kopen


In mei 2016 wordt het bereik van BMW i3 modellen uitgebreid van 22 naar 33 kWh. De batterijcapaciteit wordt hiervoor met 50% vergroot, zonder de afmetingen van het voertuig te wijzigen. In 2018 verschijnt een nieuw model, de i3s, met verlaagde, sportieve ophanging, bredere wielen en banden, een snellere acceleratie en een speciale rijmodus: SPORT. In 2019 wordt een batterij van 42,2 kWh geïntroduceerd samen met wat kleinere aanpassingen, waaronder nieuwe kleuropties en adaptieve koplampen. Dat maakt een BMW i3 occasion kopen een interessant keuze voor de bewuste rijder.