BMW i3 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
609 resultaten

Tweedehands BMW i3

De BMW i3 verschijnt nog niet erg veel als occasion op GasPedaal.nl. Het gaat dan ook om een relatief nieuw voertuig dat bij de consument bijzonder in de smaak valt. Dit is ook niet heel vreemd, want de tweedehands BMW i3 is een elektrische auto. De auto wordt ook wel aangeduid met de naam MCV, ofwel Mega City Vehicle. De gebruikte BMW i3 is te herkennen aan het compacte design. Aan vormgeving is dit voertuig dan ook heel anders dan wat we van de Duitse autofabrikant gewend zijn. De BMW i3 is kleiner en misschien wat minder sportief dan de meeste BMW modellen. Leuk is het dan weer wel dat de auto vaak voorkomt met twee kleuren in het design.

Een product van submerk BMWi

BMW heeft achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een submerk. Dit gebeurde in het volste geheim en werd dan ook eigenlijk pas bekend toen de eerste auto onder dit submerk uitkwam. Dit was de BMW i3. Deze verscheen in 2013 op de markt en is dan ook nog relatief jong. In 2014 werd het volgende model al uitgebracht onder het nieuwe submerk van BMW. Dit is de tweedehands BMW i8, de populaire hybride met de sportieve uitstraling.

Wat mag je verwachten van een BMW i3 occasion?

De eerste productversie van de BMW i3 verscheen in de zomer van 2013 en het enthousiasme was direct groot. BMW heeft het waargemaakt; een fijne elektrische auto. Een tweedehands BMW i3 is voorzien van een 22 kWh lithium-ion-accu. Dit betekent dat je er nog best een aardige afstand mee kan afleggen, namelijk tussen de 130 kilometer en maar liefst 160 kilometer, afhankelijk van de rit en rijstijl. Overigens is het mogelijk om hier een goede 300 kilometer van te maken wanneer je gebruik maakt van de extender. Deze zogenaamde range extender is een 600cc motor die afkomstig is uit de eigen divisie van de Duitse autofabrikant. Het unieke aan deze bijzonder kleine motor is wel dat deze geen invloed heeft op de aandrijving van de wielen, maar dat deze uitsluitend werkt om de accu’s van de tweedehands BMW i3 op te laden.

Met of zonder extender

Het is goed om na te denken over het feit of je gebruik wilt maken van een range extender of niet. De BMW i3 occasions zonder extender hebben een elektromotor die een prestatievermogen van 170 pk levert. Deze stoot totaal geen CO2 uit, en dit is toch een belangrijke reden om voor een tweedehands BMW i3 te kiezen. Wanneer je een uitvoering met extender hebt, dan wordt er wel CO2 uitgestoten.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.