Citroën DS3 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
411 resultaten

Tweedehands Citroen DS3

De Citroën DS3 is de typenaam voor een voorwielaangedreven driedeurs hatchback in de klasse van de Volkswagen Polo. Het model is sinds 2010 leverbaar, drie jaar later gevolgd door de DS3 cabriolet. De Citroën DS3 facelift volgde in 2014. De DS3 is de eerste van een compleet nieuwe modellijn van Citroën. Het Franse merk zet de DS-modellen hoger en sportiever in de markt en hoopt zo tegenwicht te gaan bieden aan de Duitse overheersing in het premiumsegment. Om deze strategie kracht bij te zetten, heeft Citroën het merk DS begin 2015 helemaal van het moederbedrijf losgeweekt. Het gaat als zelfstandig merk verder, maar wordt wel in de showrooms van Citroën verkocht.

Handbak en automaat
Kopers van de tweedehands Citroën DS3 hebben keuze uit viercilinder benzine- en dieselmotoren met vermogens van 70 tot 150 pk. Standaard zijn de krachtbronnen gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, een automaat was optioneel. Het topmodel is de Citroën DS3 Racing. Die is voorzien van een in samenwerking met BMW ontwikkelde 1,6-litermotor met 207 pk.

Citroën DS3

De DS3 is gebaseerd op de techniek van de C3, maar het onderstel is sportiever afgestemd en de ruimte achterin is meer dan minimaal. Mede omdat de DS3 extreem te personaliseren valt, is de auto erg populair gebleken; het occasionaanbod is groot, maar het zoeken naar een Citroën DS3 occasion die precies past bij jouw wensen kan een hele onderneming zijn. De populairste motorvariant voor de sportieve DS3 is de 1,6-liter benzinemotor, maar er worden verhoudingsgewijs enorm veel dieselmodellen aangeboden. Concurrenten voor een tweedehands DS3 zijn onder meer de Peugeot 208, de Renault Clio en de Ford Fiesta.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.