Land Rover Range Rover Sport Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
396 resultaten

Tweedehands Land Rover Range Rover Sport

De eerste Land Rover Range Rover Sport werd verkocht in 2005 en vanaf dit jaar kan je dan ook Land Rover Range Rover Sport occasions vinden via GasPedaal.nl. Deze terreinwagen werd speciaal ontworpen voor zowel sportief als stedelijk gebruik. Land Rover stond vooral bekend om de robuuste terreinwagens die uitstekende prestaties konden leveren onder de meest extreme omstandigheden. Aan sportiviteit werd echter niet veel aandacht besteed. Aan het einde van de jaren negentig was BMW eigenaar van Land Rover en deze besloot dat het tijd werd voor wat sportiviteit in de modellen. Tegen het einde van de vorige eeuw werd er dan ook een eerste prototype ontwikkeld, waarna de daadwerkelijke Land Rover Range Rover Sport in 2005 werd geproduceerd.

Overeenkomsten met andere modellen

De sportiviteit die in het model moest worden gelegd mocht natuurlijk geen kwaliteiten op het gebied van prestaties wegnemen. Hier is dan ook hard aan gewerkt. Bouwtechnisch zitten de tweedehands Land Rover Range Rover Sport voor een groot deel hetzelfde in elkaar als de gebruikte Land Rover Discovery. In uitstraling lijken deze twee modellen dan weer niet op elkaar. De Land Rover Range Rover Sport occasions zijn wel goed te vergelijken met de uitstraling van de tweedehands Land Rover Range Rover modellen. De Land Rover Range Rover Sport is wel compacter en lichter in gewicht.

De motoren

Zoals bij de meeste modellen het geval is werden er ook van de Land Rover Range Rover Sport meerdere uitvoeringen gemaakt, met verschillende motoren. Er werden in eerste instantie vier varianten aangeboden, namelijk Supercharged, S, HSE en SE. De motoren die te vinden zijn in de tweedehands Land Rover Range Rover Sport varianten komen overeen met de motoren die je kan vinden in de Land Rover Range Rover occasions. Het topmodel uit deze serie werd overigens voorzien van een compressormotor die werd aangeleverd door fabrikant Jaguar. Als je een tweedehands Land Rover Range Rover Sport wilt kopen in benzine uitvoering, dan kan je gaan voor de 4,2 liter motor of de V8 motor. Ga je liever voor een diesel uitvoering, dan kan je kiezen uit de 3,6 liter biturbomotor en de 2,7 liter twinturbo motor.

Nieuwe motoren

De nieuwste modellen van de Land Rover Range Rover Sport zijn voorzien van andere motoren. Het gaat om de Land Rover Range Rover Sport occasions van ná 2010. Deze hebben motoren waarbij meer rekening is gehouden met de verbruiksvriendelijkheid.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.