Jeep Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1205 resultaten

Tweedehands Jeep

Jeep is niet altijd een merk geweest, maar was in het verleden eerder een begrip. Bantam en Ford maakten in de Tweede Wereldoorlog voertuigen die speciaal bedoeld waren voor gebruik in het leger van de Verenigde Staten. Deze voertuigen werden aangeduid met de naam ‘jeep’. Deze naam ontstond al tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd gebruikt voor splinternieuwe militaire voertuigen. Daarnaast vormde het later ook een verzamelnaam voor alle 4wd wagens die konden worden ingezet voor het vervoeren van zowel goederen als personen. Jeep was dus eigenlijk een begrip voor een bepaalde soort militaire voertuigen en pas later werd het omgezet in een daadwerkelijk automerk.

Eigendom van Daimler en Chrysler

In het verleden is de Jeep door meerdere merken vervaardigd, maar tegenwoordig is het al een hele tijd in handen van het concern van Daimler en Chrysler. Deze twee merken fuseerden in 1998 en de Jeep behoort tot het productie-assortiment van het concern. Het is niet duidelijk hoe Jeep aan de naam gekomen is, behalve dan dat ‘jeep’ dus al erg lang bestaat als begrip voor bepaalde voertuigen. Er gaat overigens ook een verhaal dat de Jeep zijn naam dankt aan de talentvolle hond uit Popeye, maar er wordt ook wel beweerd dat het is afgeleid uit de afkorting GP. GP, General Purpose, betekent dat het voor alle doeleinden toe te passen is. Vanzelfsprekend ligt dit meer voor de hand. Het allereerste voertuig dat echt onder merknaam Jeep op de markt kwam was de Civilian Jeep, ofwel een Jeep voor de ‘gewone mens’ en niet meer in het bijzonder voor militairen. Dit was in 1941, toen Willys eigenaar van Jeep was. Na de oorlog zorgden het Franse Hotchkiss en het Duitse Volkswagen voor het voortbestaan van Jeep. De Jeep werd door meerdere merken op de markt gebracht, waaronder bijvoorbeeld Alfa Romeo en Fiat. Het merk Kaiser nam Jeep over als merk in 1953, waarna American Motors het merk weer in handen kreeg in 1970. Uiteindelijk kwam Jeep in 1987 in handen van Chrysler en daar bleef het, ook na de fusie met Daimler.

Jeep

Tegenwoordig is de Jeep meer dan populair, zowel als nieuw voertuig als in de vorm van een occasion. Er zijn dan ook eindeloos veel Jeep occasions te vinden, waaronder diverse geliefde modellen, zoals bijvoorbeeld de Cherokee en de Commander. Ook voor luxe occasions, zoals de tweedehands Grand Cherokee, kan je natuurlijk goed terecht bij Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.