NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Land Rover Defender Occasions

481 occasions gevonden

De Land Rover Defender is een vierwielaangedreven terreinwagen die, onder verschillende namen, sinds 1983 in productie is. De Defender staat bekend als buitengewoon robuust en is daarmee zeer geschikt voor het ruigere werk; wie veel met zijn auto op onverharde wegen moet rijden, heeft met een Defender een uitstekende auto in huis.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 314 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Land Rover Defender occasion is een uiterst robuuste terreinwagen

De auto werd begin jaren 80 gebracht als de Land Rover 110 en Land Rover 90, maar heet vanaf 1990 de Defender. Dit, omdat het Britse merk in 1989 de Land Rover Discovery uitbracht en de naam ?Land Rover? een volwaardige merknaam werd en de auto?s in naam van elkaar moesten verschillen.

Land Rover Defender occasions komen in verschillende variaties, maar is in de basis altijd dezelfde auto; een vierwielaangedreven, ruige auto die hoog op de wielen staat en bij uitstek geschikt is om mee offroad te gaan. Kopers kunnen kiezen uit een drie- en een vijfdeurs versie, een pickup met twee of vier deuren en een tweedeurs variant. De auto is bijzonder populair in het leger en wordt met name in het Britse en Australische leger veel gebruikt, wat ook aantoont dat het een auto is waar je op kan bouwen. Lange tijd bleef het model min of meer ongewijzigd, totdat hij in 2016 uit de productie werd gehaald, omdat de auto niet langer voldeed aan de Europese regelgeving. Vanaf 2020 is er een nieuwe versie op de markt.

Een Land Rover Defender occasion heeft een stevige motor

Welke variant van de Land Rover Defender je ook kiest, je weet zeker dat er een stevige krachtbron onder de motorkap zit. Al die offroad-avonturen komen immers niet met een klein, zuinig benzinemotortje. De motoren zijn beschikbaar in benzine en diesel en beginnen bij 2.5 liter. De heftigste varianten hebben een 5.0 liter achtcilinder motor van Jaguar, waarmee heel behoorlijk doorgereden kan worden. De nieuwste modellen kunnen ook beschikken over een hybride motor.

Al dit vermogen en al die spierballen zorgen voor het nodige gewicht. Net zoals bijvoorbeeld een Land Rover Discovery, is de Defender een zware auto. De lichtste variant weegt al bijna 2.000 kilogram, de zwaarste gaat daar ruim overheen. Dit betekent dat je niet alleen redelijk wat geld moet neerleggen om een Defender aan te schaffen, de wegenbelasting liegt er ook niet om.

Land Rover Defender occasions zijn prijzig

Voor zo?n robuuste auto moet je vaak wel een net zo robuuste prijs neertellen. Waar je bij de oudste en meest gebruikte modellen nog wel eens een koopje kan vinden, geldt dat niet bepaald bij de nieuwere Land Rover Defender occasions. Deze zijn behoorlijk aan de prijs, wat ook niet zo gek is; de Defender is een beest van een auto, die vol zit met oersterke techniek, waarmee de auto over het ruigste terrein kan rijden. Een echte gezinsauto is het niet, al kan je natuurlijk wel de nodige passagiers kwijt in deze auto. Qua comfort hoef je niet direct het meeste te verwachten; de Defender is veelal een auto die het moet hebben van zijn offroad-capaciteiten. En die zijn ongeëvenaard.

Een Land Rover Defender occasion heeft concurrentie, maar slechts weinigen kunnen opboksen tegen de uitstekende naam die het Britse merk heeft. Een Mercedes-Benz G-klasse, of een Jeep Wrangler bevinden zich aan de uiteinden van deze markt (G-klasse staat bovenaan, Wrangler onderaan) en een Toyota Land Cruiser kan zich op verschillende fronten ook prima meten met de Land Rover.

Meer Land rover Defender modellen

Bekijk ook Land rover Defender occasions of meer informatie over de Land rover Defender op AutoTrack en Land rover Defender occasions op AutoWereld.