Land Rover Freelander Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
172 resultaten

Tweedehands Land Rover Freelander

De tweedehands Land Rover Freelander is een SUV, ofwel terreinwagen, met een relatief compacte vormgeving. Dit model van het Britse automerk kwam in 1997 op de markt en maakte direct een goede indruk. Dit is ook niet vreemd, want Land Rover heeft zijn kwaliteit als merk al ruimschoots bewezen in de vele eerdere robuuste modellen, zoals onder meer de tweedehands Land Rover Discovery en de gebruikte Land Rover Defender. Tegenwoordig is het merk in handen van Tata Motors. Er zijn tot nu toe twee generaties gemaakt van de Land Rover Freelander.

Diverse varianten

Als je bij GasPedaal.nl een Land Rover Freelander occasion gaat zoeken, dan kom je diverse varianten tegen. Je kunt kiezen uit verschillende motoren, namelijk de 1,8 liter benzinemotor met een prestatievermogen van 120 pk, een 2,0 liter turbodiesel met een vermogen van 98 pk en een commonrail dieselmotor 2,0 TD4 met een vermogen van 112 pk. Onder de Land Rover Freelander occasions kan je stationwagens vinden met vijf deuren, maar ook hardtop en softtop modellen met drie deuren. De tweedehands Land Rover Freelander is te verkrijgen met een automatische 5-standen transmissie en met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Daarnaast zijn er natuurlijk gebruikte Land Rover Freelander modellen waar extra opties zijn aangebracht, zoals bijvoorbeeld elektronische tractiecontrole, permanente 4wd, een 4-kanaals ABS en hulp bij afdalingen.

De eerste generatie

De allereerste Land Rover Freelander kwam in 1997 op de markt en was direct succesvol. Het is zelfs zo dat deze terreinwagen tot het jaar 2002 op de eerste plaats stond van best verkochte 4wd auto’s binnen Europa. Deze eerste generatie werd gemaakt met in totaal vier verschillende motoren, namelijk de V6, de 1.8i, de TD4 en de Di. Er zijn 3- en 5-deurs Land Rover Freelander occasions te vinden uit de eerste generatie, waarvan de productie stopte in 2006.

De tweede generatie

De productie van de tweede generatie van de Land Rover Freelander ging in 2006 van start. Het nieuwe model werd gelanceerd op de British International Motor Show. Het model deelt het platform met diverse andere occasions die bij GasPedaal.nl zijn te vinden, zoals onder meer de tweedehands Ford Galaxy, de gebruikte Ford S-Max en de Volvo S80 occasions. Deze tweede generatie Land Rover Freelander modellen zijn voorzien van verschillende motoren, namelijk de 2,2 TD4_e, welke we ook vinden in de tweedehands Volvo S80, de reguliere 2,2 TD4 dieselmotor en de 3.2 i6 benzinemotor. In 2009 onderging het model een kleine facelift, waarbij de aandacht vooral uitging naar duurzaamheid.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.