Land Rover Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2509 resultaten

Tweedehands Land Rover

Land Rover is na de Tweede Wereldoorlog opgericht om een bijdrage te gaan leveren aan de wederopbouw van de economie. De Britten hadden zwaar te lijden gehad en er moesten manieren worden gevonden om de economie weer gezond te maken. Het merk Rover bestond al voor de oorlog en maakte luxe voertuigen tegen een hoge aanschafprijs. Het merk werd ertoe aangespoord om de voertuigen goedkoper te gaan aanbieden, om zo iedereen een kans te bieden de auto te kopen. In die tijd was Maurice Milks de actieve hoofdingenieur bij het merk en hij had in een legerjeep gereden. Deze ervaring, en het ontwerp, gebruikte hij om een nieuw model te ontwerpen. Zo werd er een prototype op basis van twee legerjeeps gepresenteerd in 1947. Dit was de eerste Land Rover.

De komst naar Amsterdam

Het eerste model van Land Rover kwam een jaar later naar onze hoofdstad om gepresenteerd te worden op de Amsterdam Motor Show. Het model viel in goede aarde en er ontstonden meer mogelijkheden. Vooral het zogenaamde ‘onverwoestbare’ van de Land Rover trok erg aan. In de eerste paar jaren werden er in totaal drie series gemaakt, welke allemaal een relatief gelijke uitstraling hadden. Vervolgens kwam het nieuwe model, dat je nu kan terugvinden bij de Land Rover Defender occasions.

Terug naar de luxe

Land Rover zorgde voor de nodige bijdrage aan de Britse economie en besloot vervolgens in het jaar 1970 weer terug te stappen op modellen die konden worden ingeschaald onder het luxesegment. Er werd hard gewerkt aan een nieuw design, dat toch kenmerkend bleef, maar meer luxe en comfort kon bieden. Hier werd ruim de tijd voor genomen. Uiteindelijk verscheen de Land Rover 110 in het jaar 1983.

De nieuwere modellen

Land Rover staat toch wel bekend als de beste fabrikant van terreinwagens, en deze status kreeg het merk vooral na het presenteren van de Land Rover Discovery, in 1989. Dit model beviel erg goed en het merk kon de waarde op de markt goed bewijzen. Een ander heel populair model, ook onder de occasions, is de Land Rover Freelander. Deze werd in 1997 op de markt gebracht. Tot het jaar 2000 behoorde Land Rover toe aan het merk BMW, maar na 2000 behoort het toe aan Ford.

Land Rover

Wil je een Land Rover occasion aanschaffen? Op Gaspedaal.nl worden er veel Land Rover occasions aangeboden. Ben je opzoek naar een Range Rover of een Land Rover Discovery? Op Gaspedaal is het aanbod Land Rovers altijd groot.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.