Land Rover Range Rover Evoque Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
452 resultaten

Tweedehands Land Rover Range Rover Evoque

De Land Rover Range Rover Evoque is sinds 2011 op de markt te vinden en wordt gezien als zowel een instapmodel als een cross-over model. Land Rover heeft een rijk verleden als het gaat om het introduceren van sterke SUV’s op de internationale markt. Via GasPedaal.nl kan je dan ook een scala aan tweedehands Land Rover modellen vinden, zoals bijvoorbeeld de geliefde tweedehands Land Rover Discovery en de onverwoestbare gebruikte Land Rover Defender. Aan het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw werd er voor het eerst een compact model SUV gemaakt. Dit is de tweedehands Land Rover Freelander.

Tien jaar na de Land Rover Freelander

We hebben lang moeten wachten op de Land Rover Range Rover Evoque. Ongeveer tien jaar na de presentatie van de compacte Land Rover Freelander verscheen er eindelijk een conceptversie. Deze werd gepresenteerd met de naam Land Rover LRX. Uiteindelijk werd er daadwerkelijk een productiemodel van gemaakt, welke in 2011 bij de dealers terecht kwam. Dit was de Land Rover Range Rover Evoque, een robuust en toch ook betaalbaar instapmodel.

De eerste cross-over

De Land Rover Range Rover Evoque was in 2011 niet alleen een nieuw instapmodel binnen het wagenpark van de Britse fabrikant, maar het was ook het allereerste Land Rover model dat kon worden gezien als cross-over. Er werden namelijk elementen van een coupé samengevoegd met die van de terreinwagen in de Land Rover Range Rover Evoque. De hoekige vormgeving en het hoge radiateurrooster zijn afkomstig van de terreinwagen, en van eerdere modellen van Land Rover, terwijl het lange afhellende dak en de unieke lijnvoering afkomstig zijn van een coupé. Dit maakt de tweedehands Evoque dan ook tot een sportieve wagen.

Diverse motoren

De Land Rover Range Rover Evoque occasions zijn er met meerdere motoren. Dit model werd op hetzelfde platform gebouwd als de tweedehands Land Rover Freelander, de tweede generatie. De modellen werden voorzien van zowel dieselmotoren als benzinemotoren om een breed publiek aan te kunnen spreken. Onder de Land Rover Range Rover Evoque occasions kan je modellen vinden met een 2,0 liter benzinemotor die een prestatievermogen leveren van 240 pk. Daarnaast zijn er ook twee diesel uitvoeringen op de markt gebracht. De kleinere variant levert een maximaal vermogen van 150 pk en de grotere variant levert een prestatievermogen van 190 pk. Alle modellen die je kunt vinden onder de tweedehands Land Rover Range Rover Evoque uitvoeringen zijn vanzelfsprekend voorzien van vierwielaandrijving.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.